ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Δέκα Ερυθρός 2010 - Κτήμα Οινογένεσις
Κτήμα Οινογένεσις

ΔΕΚΑ ΕΡΥΘΡΟΣ 2010 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

  Ελλάδα / Δράμα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το αγαπημένο κόκκινο του Μπάκη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Δέκα Χ Ερυθρό 2010 από το Κτήμα Οινογένεσις είναι ένα κορυφαίο κόκκινο κρασί που συνδυάζει μοναδικά τη γαλλική φινέτσα του Merlot με το ρωμαλέο και πολύπλοκο χαρακτήρα του Ξινόμαυρου.

O Μπάκης Τσάλκος είναι γνωστός ως «μαέστρος» στη δημιουργία πλούσιων, λευκών κρασιών παλαίωσης (Μαγικό Βουνό, Δέκα Χ λευκό). Το Δέκα Χ Ερυθρό του 2009 είναι η απόδειξη πως το ταλέντο του δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Ε, του 2010 είναι ακόμα καλύτερο και είναι η αγαπημένη χρονιά του Μπάκη έως τώρα!

Merlot (50%) και Ξινόμαυρο (50%) ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα εκπληκτικό κόκκινο κρασί, που έχοντας περάσει 24 μήνες σε βαρέλια από 3 επιλεγμένα δάση, έχει αποκτήσει μοναδική πολυπλοκότητα και βάθος! Ούτως ή άλλως, ο Μπάκης δεν βιάζεται καθόλου να βγάλει τα κρασιά του στην αγορά. Περιμένει την ιδανική στιγμή, αυτή που θα σε κάνει να ενθουσιαστείς τόσο με το δημιούργημά του, που θα θες να τον ευχαριστήσεις.

Το Δέκα Χ ερυθρό 2010 από το Κτήμα Οινογένεσις, μια δεκαετία μετά, είναι στην καλύτερη του στιγμή και ιδανικό για όλα τα εορταστικά πιάτα και καλέσματα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Δέκα Χ Ερυθρό από το Κτήμα Οινογένεσις έχει μέτριο γκρενά χρώμα. Μύτη πολύπλοκη, με τις πικάντικες νότες από γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, αστεροειδή γλυκάνισο, γλυκόριζα και πιπέρι, μα κυριαρχούν. Μετά από λίγη ώρα αποξηραμένο σύκο, δαμάσκηνο, κεράσι και βατόμουρο, πλαισιωμένα από νότες καφέ και πικρής σοκολάτας, κάνουν την εμφάνιση τους ενώ νύξεις δρυός, δέρματος, λιαστής τομάτας και αποξηραμένων λουλουδιών σε κάνουν να μη βαριέσαι με τίποτα αυτό το κρασί, που αλλάζει συνεχώς!

Στο στόμα έχει μέτριο(+) σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μέτριες, μεταξένιες τανίνες! Γενναιόδωρο γευστικά, με το κεράσι, το δαμάσκηνο, το αποξηραμένο κράνο, το καρύδι, το φουντούκι και τον καφέ να έχουν τον πρώτο λόγο. Νότες καραμέλας, τσαγιού, βανίλιας, σάλτσας τομάτας, μοσχοκάρυδου και μανιταριού χαρίζουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Merlot, Ξινόμαυρο
Αρώματα Γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, γλυκάνισος, γλυκόριζα, πιπέρι, αποξηραμένο σύκο, δαμάσκηνο, κεράσι, βατόμουρο, καφές, πικρή σοκολάτα, δρύς, δέρμα, λιαστή τομάτα, λουλούδια.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΕΚΑ ΕΡΥΘΡΟΣ 2010 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με καπνιστές μπριζόλες, κυνήγια, osso buco, αρνάκι καρέ και κίτρινα τυριά.

Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια , το καθένα περίπου περίπου 300γρ καθαρισμένα από λίπος (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει).
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή έναν κύβο ζωμού κοτόπουλου και μισό φλιτζάνι νερό)
  • 5 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Τρίψτε με το σκόρδο , το θυμάρι , το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα ανοξείδωτο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια - υψηλή θερμότητα. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα ψαρονέφρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε τα στο φούρνο. Αφήστε τα να ψηθούν για 12 έως 15 λεπτά.

Αδειάστε το περιεχόμενο και πάλι στο τηγάνι. Βγάλτε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό.

Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει . Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα κομματάκια λιαστής ντομάτας. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  και σιγοβράστε 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

Κόψτε τα φιλέτα σε χοντρά κομμάτια και να απλώστε σε μια πιατέλα. Περιχύστε με ένα κουτάλι την καυτή σάλτσα πάνω τους και σερβίρετέ τα αμέσως.

Προτείνουμε να τα σερβίρετε με μακρύκοκο ρύζι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το ψαρονέφρι όσο και η λιαστή ντομάτα είναι υλικά που ζητούν κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα και γεύσεις. Μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή κρασιά με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στο ψητό χοιρινό και θα αναδείξουν τη λιαστή ντομάτα σε κυρίαρχη γεύση.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}