ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ροδίτης Orange 2016 - Κτήμα Τάτση
Κτήμα Τάτση

ΡΟΔΙΤΗΣ ORANGE 2016 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

  Ελλάδα / Γουμένισσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πανέμορφα πολύπλοκο και ιδιαίτερο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ως γνωστόν, το κόκκινο χρώμα στο κρασί και οι τανίνες του προέρχονται από την φλούδα του ερυθρού σταφυλιού που παραμένει μαζί με τον μούστο κατά τα αρχικά στάδια της ζύμωσης. Τι θα συμβεί όμως αν οινοποιήσεις ένα φαινομενικά λευκό κρασί σαν να ήταν κόκκινο;

Αν έχεις διάθεση για πειραματισμούς, τότε απλά μην χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα εκπληκτικό «λευκό» κρασί που απέχει όμως πολύ από τα φρέσκα, ευκολόπιοτα, φρουτένια λευκά που έχεις συνηθίσει.

Ο Ροδίτης 2016 του Κτήματος Τάτση αποτελεί υπόδειγμα της εκπληκτικής κατηγορίας των πορτοκαλί κρασιών (orange wines), μια κατηγορία που επανεμφανίστηκε χάρη στον για πολλούς «τρελό» Josko Gavner και τους φίλους του οινοπαραγωγούς της περιοχής του Friuli στην Ιταλία. Η αντισυμβατική τάση έχει πάρει πια τεράστιες διαστάσεις με παραγωγούς από όλο τον κόσμο να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική κατηγορία των πορτοκαλί κρασιών.

Οι δύο αδερφοί Τάτση, ο Στέργιος και ο Περικλής, είναι από τους πιο αντισυμβατικούς Έλληνες παραγωγούς και αν ήταν να περιμέναμε ένα τέτοιο κρασί από κάποιους, τότε σίγουρα θα ήταν αυτοί. Κάτω από την συνεχή επίβλεψή τους ο Ροδίτης ζυμώθηκε μαζί με τα στέμφυλα για ένα ολόκληρο μήνα, στη συνέχεια παρέμεινε με τις οινολάσπες για ένα χρόνο σε δρύινο βαρέλι και εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα και χωρίς χρήση θειώδους.

Αν έχεις όρεξη για περιπέτεια μη χάσεις ένα μοναδικό «φυσικό» πορτοκαλί κρασί με εντυπωσιακά αρώματα αποξηραμένων φρούτων, πλούσιο σώμα και τανίνες (ναι, καλά διάβασες) που ξαφνιάζουν κάνοντάς το ίσως το πιο ιδιαίτερο κρασί που έχουμε δοκιμάσει εδώ και καιρό!

Παλαίωσέ το για 2-3 χρόνια ακόμα άφοβα.

ΧΡΩΜΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ORANGE)

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Πορτοκαλοκίτρινο, κεχριμπαρί, ελαφρώς θολό χρώμα στο ποτήρι.

Εντυπωσιακής έντασης αρώματα κουμκουάτ, κομπόστας ροδάκινου, αποξηραμένου βερίκοκου και φλούδας πορτοκαλιού συνδυάζονται με φρυγανιά, ζύμη. Ελαφρώς ζωική αίσθηση, μέλι αλλά και κερήθρα συμβάλουν στο ήδη πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Πλούσιο στο στόμα, απόλυτα ξηρό, με μέτριας έντασης οξύτητα και αναπάντεχες, στρογγυλεμένες τανίνες. Περγαμόντο, φρυγανιά και ελαφριά αίσθηση ξύλου ξεχωρίζουν αρωματικά και παραμένουν στο στόμα στην ιδιαίτερα μακράς διάρκειας επίγευση που αφήνει αίσθηση γλυκού του κουταλιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Ροδίτης
Αρώματα Κουμκουάτ, κομπόστα ροδάκινο, φρυγανιά, αποξηραμένο βερίκοκο, φλούδα πορτοκαλιού, ζωική αίσθηση, μέλι, κερήθρα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΡΟΔΙΤΗΣ ORANGE 2016 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ με μακαρονάδα ή ριζότο θαλασσινών, ντομάτες γεμιστές αλλά και γαλοπούλα στο φούρνο με πατάτες.

Χοιρινό με κυδώνια και χαρουπόμελο

  • 1 Kg χοιρινό μπούτι ή σπάλα
  • 4 κυδώνια
  • 50 gr βούτυρο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml χαρουπόμελο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο(ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.τ.σ. σπόρους κόλιανδρο σπασμένους
  • 150 gr αλεύρι
  • 20 gr πελτέ ντομάτας
  • 50 gr ζάχαρη καστανή
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Κόβουμε τα κυδώνια στα τέσσερα, τα καθαρίζουμε και κόβουμε το κάθε κομμάτι στα 3. Τα βάζουμε σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε τα κυδώνια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη στη φωτιά να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το χοιρινό.

Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλους κύβους, τον αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε το κρέας για να αφήσει το περιττό αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον κόλιανδρο, σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου 1½ ώρα. Αν ενδιάμεσα έχουν σωθεί τα υγρά και το κρέας δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάζουμε πάνω από το κρέας τα κυδώνια με το ζουμί τους και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, να αναμειχθούν τα αρώματά τους. Ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς όμως να ανακατέψουμε το φαγητό, γιατί θα λιώσουν τα κυδώνια. Προσθέτουμε το χαρουπόμελο στα τελευταία 5 λεπτά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά να «ηρεμήσει» και σερβίρουμε.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}