ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ροζέ Extra Brut 2022 - Κτήμα Καρανίκα
Κτήμα Καρανίκα

ΡΟΖΕ EXTRA BRUT 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

  Ελλάδα / Αμύνταιο
€21,20
€18,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το καλύτερο ελληνικό αφρώδες ροζέ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Καλοκαιρινά απογεύματα στο μπαλκόνι ή στον κήπο. Φτιάχνεις τις επόμενες αγαπημένες σου αναμνήσεις, ιδανικά με όμορφη θέα, χαμηλή μουσική, καλή παρέα ή ένα αγαπημένο βιβλίο. Γιατί να μην το γιορτάσεις; Χρειάζεται να είναι πρωτοχρονιά; Και οι φυσαλίδες είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος.

Το Rose Extra Brut 2022 του Κτήματος Καρανίκα είναι εδώ και είναι απίθανο. Η μεγάλη είδηση είναι πως επέστρεψε ελαφρώς αλλαγμένο, καθώς στη σύνθεση του προστέθηκε ένα 5% Λημνιώνα (η ποικιλία next big thing, που ο Laurens πιστεύει πολύ). Είναι και πάλι Vintage, δηλαδή παράγεται από τη σοδειά μίας μόνο χρονιάς και αποκλειστικά στους εξαιρετικούς τρύγους. Και αυτός του 2022, ήταν ένας από τους καλύτερους!

Ο Laurens Hartman είναι ο άνθρωπος που πίστεψε όσο κανείς άλλος στο Ξινόμαυρο ως μια ποικιλία ιδανική για την παρασκευή μεγάλων αφρωδών κρασιών. Εφαρμόζοντας την κοπιαστική παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας (methode traditionnelle), τα οργανικής καλλιέργειας κρασιά του έχουν ήδη αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση και συνεχίζουν να εκπλήσσουν τους κριτικούς Σαμπάνιας που τα δοκιμάζουν. Δε νομίζουμε ότι θα βρούμε εύκολα καταλληλότερο άνθρωπο για να στολίσει με φυσαλίδες τις όμορφες καλοκαιρινές μας στιγμές.

Και το Rose Extra Brut 2022 του Κτήματος Καρανίκα, με τον λεπτό και επίμονο αφρισμό του, θέλει να γίνει το αγαπημένο σου κρασί αυτού του καλοκαιριού.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Φωτεινό ροζέ στο ποτήρι με επίμονη, σταθερά έντονη φυσαλίδα.

Στη μύτη, κόκκινα φρούτα, κυρίως κεράσια και φράουλες, κυριαρχούν συνδυαζόμενα με τα χαρακτηριστικά αρώματα ζύμης και ξηρών καρπών από την διαδικασία της αυτόλυσης.

Πλούσιο, κρεμώδες στόμα, με οξύτητα που δροσίζει τον ουρανίσκο και επίμονη φυσαλίδα. Η ανεπαίσθητη γλυκύτητα του dosage αναδεικνύει το φρούτο στο στόμα. Στο τελείωμα, η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει έντονη αίσθηση κερασιού στο στόμα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Αφρώδες, Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 11,5%
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Λημνιώνα
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, ζύμη, τοστ, ξηροί καρποί.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΡΟΖΕ EXTRA BRUT 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το με σολομό στα κάρβουνα, με ταρτάρ τόνου, μια σούπα γκασπάτσο και γιατί όχι με καλοψημένο αρνάκι στα κάρβουνα!

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}