Όταν λες Νεμέα, εννοείς Αγιωργίτικο. Και όταν εννοείς Αγιωργίτικο, έχεις στο μυαλό σου κόκκινο, ζουμερό, ισορροπημένο κρασί που θα σου κάνει παρέα μόνο του το βράδυ ή συνοδεία καλομαγειρεμένων πιάτων κρεατικών. Ε, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα!
Με παρακαταθήκη την οικογενειακή κληρονομιά και το μεράκι ο Κωνσταντίνος Γκόφας ξεκίνησε το 1998 να ασχολείται με το κτήμα και τα αμπέλια. Δημιουργεί πρωτότυπα χαρμάνια και συνδυάζει αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια για να δώσει την πολυπλοκότητα και την ένταση που θέλει σε κάθε κρασί.
To Θεμέλιο Νεμέα Reserve του Κτήματος Γκόφα προέρχεται από έναν μόνο αμπελώνα με υψόμετρο 380 μ. στο Κούτσι της Νεμέας. Η χαμηλή στρεμματική απόδοση και η τέλεια ωρίμαση του φρούτου αποτελούν τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας του. Ο πολύτιμος χυμός παραμένει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 225 lt για 12 μήνες, εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και έπειτα ξεκουράζεται για λίγο στη φιάλη. Το αποτέλεσμα πολύπλοκο, έντονο, πληθωρικό αλλά και... vegan! Ένα Αγιωργίτικο με βάθος που συγκινεί.
Πότε να το πιείς;
Τώρα είναι τέλειο. Αλλά και στα επόμενα 5-6 χρόνια θα γίνεται όλο και καλύτερο.