Είναι κοινό μυστικό ότι η ορεινή Αιγιαλεία δίνει εξαιρετικής ποιότητας Chardonnay. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλα ονόματα συνεργάζονται με αμπελουργούς της περιοχής εξαφανίζοντας και την τελευταία διαθέσιμη ρόγα του πολύτιμου σταφυλιού.
Εκεί, σε ένα μαγευτικό τοπίο, στις απόκρημνες πλαγιές του λόφου Ρίρα Αρραβωνίτσας, πάνω από τις Νεραντζιές Αιγιαλείας, καλλιεργείται το Chardonnay των Αμπελώνων Rira.
Είναι ένα από τα αγαπημένα μας Chardonnay.
Γιατί το αγαπάμε;
Το Chardonnay αγαπά το βαρέλι. Μετά την οινοποίηση, παρέμεινε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος για 14 μήνες αποκτώντας ακόμη περισσότερο όγκο και γευστική πυκνότητα.
Υπό την επίβλεψη του γνωστού και πολύπειρου οινολόγου Πάνου Ζουμπούλη έδωσε ένα κρασί λεπτεπίλεπτο, με εξαιρετική ισορροπία και φινέτσα που θα ζήλευαν μεγάλα κρασιά του είδους του. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ιδανική ενσωμάτωση του βαρελιού προετοιμάσου για μια εμπειρία γεμάτη πολυπλοκότητα και χαρακτήρα.
Η χρονιά του 2021 είναι καθηλωτική.