ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βιδιανό 2014 - Ιδαία Οινοποιητική
Ιδαία Οινοποιητική

ΒΙΔΙΑΝΟ 2014 - ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η επέλαση του Βιδιανού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Βιδιανό επανέρχεται δυναμικά επιδεικνύοντας κάποια από τα καλύτερα κρασιά της Κρήτης και γιατί όχι της Ελλάδας. Οι παραγωγοί δείχνουν να πιστεύουν σε αυτό όλο και περισσότερο και του αφιερώνουν μεγάλο μέρος του αμπελώνα της Κρήτης.

Ο Βασίλης Λαδερός, συνεργάζεται ως οινολόγος με κάποια από τα γνωστότερα οινοποιεία της Κρήτης παράγοντας μεγάλα κρασιά. Με την σύζυγό του Καλλιόπη Βολιτάκη ίδρυσαν το 1998 την Ιδαία Οινοποιητική και καλλιέργησαν στην περιοχή του Βενεράτου Ηρακλείου. κατά κύριο λόγο κρητικές γηγενείς αλλά και κάποιες γαλλικές ποικιλίες.

Με σταθερή και μεθοδική δουλειά έχουν καταφέρει να επιτύχουν πολύ υψηλού επιπέδου κρασιά και να κερδίσουν πολύ μεγάλες διεθνείς διακρίσεις.

Το Βιδιανό 2014 από την Ιδαία Οινοποιητική δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένα μοναδικά καθαρό δείγμα της ανερχόμενης κρητικής ποικιλίας που φανερώνει τόσο τα χαρίσματά της όσο και αυτά του οινοπαραγωγού της.

Προετοιμαστείτε για την επέλαση του Βιδιανού δοκιμάζοντας τώρα ένα από τα καλύτερα!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Πρασινοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι, ενδεικτικό της φρεσκάδας του.

Στη μύτη τα ντελικάτα αρώματα κίτρινων φρούτων, κυρίως ροδάκινου, σμίγουν με αχλάδι και μάνγκο. Νύξεις πεπονιού και γιασεμιού συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα, πλούσιο σώμα με τραγανή οξύτητα που χαρίζει φρεσκάδα και καθαρίζει τον ουρανίσκο. Κίτρο και άγουρο ροδάκινο ξεχωρίζουν στα αρώματα στόματος και παραμένουν εκεί στη γεμάτη ζωντάνια μακριά του επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα ροδάκινο, αχλάδι, μάνγκο, πεπόνι, γιασεμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΙΔΙΑΝΟ 2014 - ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με δροσιστικές σαλάτες φρούτων, ψαρικά στη σχάρα αλλά και πιάτα κοτόπουλου.

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}