ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Saumon 2015 - Κτήμα Χαρλαύτη
Κτήμα Χαρλαύτη

SAUMON 2015 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

  Αχλαδιά, Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα απολαυστικό, διαφορετικό Cabernet Sauvignon!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το κλασικό Cabernet Sauvignon του Κτήματος Χαρλαύτη το ξέρουν και το αγαπούν πολλοί. Αυτή όμως είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε μια ξεχωριστή εκδοχή της γαλλικής ποικιλίας. Προσδιορίζοντας μια νέα κατηγορία χρώματος, το Saumon 2015 του Κτήματος Χαρλαύτη προκαλεί τόσο με τις παιχνιδιάρικη διάθεση του χρώματος και της ετικέτας του όσο και με τη μοναδική γευστική εμπειρία που θα χαρίσει σε όσους το δοκιμάσουν.

Υπό την επίβλεψη του γνωστού και πρωτοπόρου οινολόγου Πάνου Ζουμπούλη, το Cabernet Sauvignon έδωσε ένα μοναδικό, απαλό, φινετσάτο, εκλεπτυσμένο ροζέ κρασί που θα φωτίσει όμορφα βράδια σαν απεριτίφ και θα συνοδεύσει επάξια πιάτα θαλασσινών και ελληνικούς μεζέδες.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Φωτεινό σομόν χρώμα που προκαλεί στο ποτήρι.

Διακριτικά αρχικά αρώματα φράουλας, ροδόνερου, λουκουμιού και εσπεριδοειδών εντείνουν την παρουσία τους όσο περνάει η ώρα.

Στο στόμα πλούσιο, λιπαρό, με απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα. Η ελαφριά γλυκύτητα τονίζει το λουκούμι τριαντάφυλλο που ξεχωρίζει  ακολουθούμενο από λάιμ και νύξεις κορόμηλου. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει γλυκιά φρουτένια αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα ροζέ
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Αχλαδιά, Νεμέα
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα φράουλα, ροδόνερο, λουκούμι, εσπεριδοειδή
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SAUMON 2015 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με καλαμαράκια γεμιστά, χταποδάκι ψητό με φάβα, ντομάτες γεμιστές.

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}