Η Clase Azul, εκτός από την τεκίλα που παράγει αποκλειστικά από την μπλε αγαύη, αφηγείται την ιστορία του μεξικάνικου πολιτισμού με την παραγωγή mezcal. San Luis Potosí, Guerrero και Durango, είναι μερικές από τις πολιτείες του Μεξικό στις οποίες καλλιεργείται η πράσινη αγαύη και η κάθε μια δίνει στη mezcal έναν διαφορετικό χαρακτήρα που έχει διαμορφωθεί από το διαφορετικό κλίμα, υψόμετρο και πολιτισμό της κάθε περιοχής.
Η mezcal ή αλλιώς η ψημένη αγαύη, διαφέρει από την τεκίλα τόσο ως προς την πρώτη ύλη, όσο και ως προς τον τρόπο μαγειρέματος. Σε αντίθεση με την τεκίλα, ψήνεται σε υπόγειους φούρνους θαμμένους μέσα τη γη. Σε αυτό οφείλεται και ο καπνιστός αλλά και έντονα γήινος χαρακτήρας της που την διαφοροποιεί από την τεκίλα.
Η Clase Azul Mezcal Guerrero προέρχεται από την πράσινη αγαύη papalote, που φυτρώνει στο Guerrero και επωφελείται από το υγρό κλίμα που προέρχεται από τη γειτνίαση με τον ωκεανό, στο νότιο κεντρικό Μεξικό. Τα pinas ψήνονται με καυσόξυλα και πέτρες ποταμού, που δίνουν ξεχωριστά αρώματα και όγκο στο παραγόμενο mezcal, ενώ το καπάκι της χειροποίητης καράφας, ζωγραφισμένο με κολιμπρί, χρειάζεται 10 ημέρες για να ετοιμαστεί!
Είναι πολύ απολαυστική από μόνη της, αλλά δίπλα σε ένα καλό φρέσκο κατσικίσιο τυρί, θα απογειωθεί!
Στο ποτήρι είναι κρυστάλλινη με απαλό αχυρένιο χρώμα. Έντονη μύτη από γκρέιπφρουτ, κίτρο, μανταρίνι, δεντρολίβανο, καβουρδισμένα φιστίκια και βούτυρο. Στο στόμα είναι ελαφρώς καπνιστό και πιπεράτο, με φυτικό χαρακτήρα και αρώματα λεμονιού και lime.