Το Grappa di Barolo Bussia αποτελεί τη χρυσή τομή του πιο φημισμένου ιταλικού ποτού, με την τεράστια ιστορία της πιο ποιοτικής οινοπαραγωγικά περιοχής της Ιταλίας!
Η ιστορία του αποστακτηρίου Marolo ξεκινά πριν από 47 περίπου χρόνια, με τις πρώτες αποστάξεις να πραγματοποιούνται από τον βοτανολόγο Paolo Marolo από σταφύλια που προέρχονταν από την περιοχή του Piemonte, όπου βρίσκονται τα καλύτερα crus τις Ιταλίας και έχουν αποσπάσει επί σειρά ετών αναρίθμητες και πολύ υψηλές διακρίσεις. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, που πέρασε στα χέρια του υιού Lorenzo Marolo το 2014, ο οποίος μέχρι και σήμερα με την grappa που παράγει, ενσαρκώνει την ουσία της περίφημης οινοπαραγωγικής περιοχής και του πιο διάσημου ιταλικού κρασιού Barolo.
Το Marolo Grappa di Barolo Bussia προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία Nebbiolo, από αμπελώνες που βρίσκονται στην καρδιά του Barolo, στο Bussia. Ο συνδυασμός παράδοσης και δεξιοτεχνίας στην απόσταξη είναι το σήμα κατατεθέν του αποστακτηρίου, ενώ η παραμονή της σε ανοξείδωτες δεξαμενές μετά την απόσταξη, διατηρούν τη φρεσκάδα και τα αρώματά της, κάτι που δικαιολογεί απόλυτα τη θέση που έχει πάρει ανάμεσα στα καλύτερα οινοπνευματώδη ποτά του κόσμου.
Στο ποτήρι έχει πολύ διαυγές λευκό χρώμα. Πολύ κομψό στη μύτη με αρώματα από σταφίδες, λευκά άνθη πορτοκαλιάς, γιασεμιού, λεμονιού και γκρέιπφρουτ.
Στο στόμα έχει πλούσια και βελούδινη υφή με δροσιστική οξύτητα και φρουτώδη γεύση, με ένα ελαφρώς πικάντικο twist στο τελείωμα.
Τι καλύτερο από μια αρωματική grappa μετά από ένα απολαυστικό γεύμα. Θα τη λατρέψεις!