Το Taketsuru Pure Malt είναι ένα εξαιρετικό pure malt ουίσκι που τιμά τον ιδρυτή της Nikka, Masataka Taketsuru, τον άνθρωπο που έφερε την τέχνη της απόσταξης από τη Σκωτία στην Ιαπωνία. Με την ίδρυση του αποστακτήριου Nikka το 1934 στην πόλη Yoichi και την κυκλοφορία του πρώτου ουίσκι το 1940, ο Masataka θεωρείται ο «πατέρας» του ιαπωνικού ουίσκι, και η εταιρεία Nikka είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ουίσκι στην Ιαπωνία.
Το Taketsuru Pure Malt, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2020 με μια συγκεκριμένη συνταγή και ετικέτα. Αυτό το μεγάλο εγχείρημα έγινε από τους διαδόχους του Masataka, με σκοπό να τον τιμήσουν για την τέχνη της απόσταξης που κληρονόμησαν από εκείνον. Πρόκειται για ένα blend από malt ουίσκι που προέρχεται κυρίως από το αποστακτήριο Miyagikyo, με μέσο όρο παλαίωσης περίπου 10 ετών, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη ηλικία. Η σύνθεση του ουίσκι συνδυάζει την κομψότητα με την έντονη πολυπλοκότητα, προσφέροντας μια άψογη ισορροπία γεύσεων και πλούσια αίσθηση στον ουρανίσκο.
Το Taketsuru Pure Malt είναι ένα ισχυρό αλλά απαλό ουίσκι γεμάτο αρώματα από κόκκινα φρούτα, σοκολάτα γάλακτος, αποξηραμένα πυρηνόκαρπα, καπνό και πιπεράτες νότες.
43% abv, 700ml