Το απάκι Κρήτης αποτελείται από εκλεκτό χοιρινό κρέας που παστώνεται, καρυκεύεται με βότανα της κρητικής γης και καπνίζεται, αποκτώντας πλούσιο άρωμα και γεύση. Στην Κρήτη το τρώνε και σκέτο όπως είναι σαν μεζεδάκι με τη ρακί αλλά εμείς έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Αρχικά μπορείς να το σοτάρεις μαζί με μανιτάρια, πιπεριές και να το σβήσεις με λεμόνι, για μια πειραγμένη τηγανιά. Το κρασί λευκό και βαρελάτο, ιδανικά από Ασύρτικο ή Sauvignon Blanc. Δεύτερον μπορείς να το προσθέσεις σε ομελέτες αντί για μπέικον, με επικά αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση προτίμησε ένα αφρώδες τύπου Champagne ή κάποιο ιδιαίτερο orange wine. Και τέλος, μπορείς να κάνεις μια εναλλακτική καρμπονάρα με κρητικό άρωμα, χρησιμοποιώντας απάκι και γραβιέρα Κρήτης. Εδώ καλύτερα να προτιμήσεις κάποιο βαρελάτο Βιδιανό ή κάποιο blend με Κοτσιφάλι ή Λιάτικο.
* Όλα τα Deli ψυγείου, αποστέλλονται σε ιδανικές συνθήκες, με ειδικά αυτοκίνητα-ψυγεία εντός Αττικής και δεν είναι διαθέσιμα για αποστολή εκτός Αττικής.