Περιλαμβάνει 1 φιάλη από κάθε ένα από τα παρακάτω.
RIESLING RED SLATE - DR LOOSEN
Το Riesling Red Slate - Dr Loosen προέρχεται από τα αμπελοτόπια «φιλέτα» του Mosel και συνδυάζει τα φρέσκα και παιχνιδιάρικα αρώματα της ποικιλίας, με τη γοητεία του πολύ σπάνιου terroir! Το Riesling Red Slate - Dr Loosen, προέρχεται από τις περιοχές Erden και Urzig, όπου το έδαφος αποτελείται από κόκκινο και όχι μπλε σχιστόλιθο. Γηγενείς ζύμες και ωρίμαση για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια 3000 λίτρων μαζί με τις οινολάσπες, δίνουν στο κρασί πολυπλοκότητα, με έντονα μεταλλικά και ανθικά στοιχεία και ένα φινετσάτο spicy χαρακτήρα που κόβει την ανάσα!
ABSTRACT - BLANK CANVAS
Το Three Rows "Abstract" Sauvignon Blanc - Blank Canvas είναι ένα single block vineyard Sauvignon Blanc από το Marlborough και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα της χώρας! Το Three Rows "Abstract" Sauvignon Blanc - Blank Canvas προέρχεται από 3 συγκεκριμένες σειρές ενός αμπελώνα ξερικής καλλιέργειας και ο τρύγος γίνεται μόνο χειρωνακτικά. Τα τσαμπιά πιέζονται ολόκληρα, αλλά πού ελαφρά ώστε να χρησιμοποιηθεί μόνο ο ελεύθερης ροής χυμός τους. Το πολύτιμο νέκταρ ζυμώνει με φυσικές ζύμες μέσα σε γαλλικά βαρέλια των 500 λίτρων. Η μηλογαλακτική ζύμωση, η ωρίμαση για 14 ολόκληρους μήνες και η αφιλτράριστη εμφιάλωσή του είναι λίγοι από τους λόγους που εξηγούν την ασύλληπτη πολυπλοκότητα και τον όγκο, αυτού του πολύ κομψού και μοναδικά ισορροπημένου αριστουργήματος.
ΡΟΜΠΟΛΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ
Κοφτερή οξύτητα, mineral χαρακτήρας και συμπύκνωση φρούτου που συναντάμε συνήθως σε πρωτοκλασάτες Σαντορίνες, κάνουν αυτή τη Ρομπόλα πραγματικά ακαταμάχητη! Ένα μόνο αμπελοτόπι στην Grand Cru περιοχή Φαγιάς, στις πλαγιές του Αίνου, σε υψόμετρο 800 μέτρων, πετρώδες και άνυδρο, με στρεμματική απόδοση μικρότερη από 300 κιλά/στρέμμα, έδωσε στη Ρομπόλα ότι ακριβώς χρειαζόταν. Η αφαιρετική οινοποίηση του Πάνου Σαρρή, χωρίς πολλές παρεμβάσεις, άφησε τη Ρομπόλα και το terroir να λάμψουν, δημιουργώντας ένα κρασί με το βαρύ αποτύπωμα της Κεφαλονιάς αλλά και του παραγωγού.
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 34 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ
Μπορείς να φανταστείς πως θα είναι ένα Ασύρτικο από αμπέλια 120 ετών στα καλύτερα σημεία της Σαντορίνης; Όχι; Δεν πειράζει, δε χρειάζεται να φανταστείς, μπορείς απλά να δοκιμάσεις την Σαντορίνη 34 από το Οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου! Το Ασύρτικο προέρχεται από αρχέγονα αμπέλια 120 ετών από τα καλύτερα αμπελοτεμάχια στα χωριά Πύργος, Έξω Γωνιά, Φηρά, Ακρωτήρι και Μεγαλοχώρι. Το κρασί ωριμάζει για 9 μήνες με τις οινολάσπες του για να αποκτήσει λιπαρότητα, δυνατή να ισορροπήσει την κοφτερή του οξύτητα. Το 10% παλαιώνει για 5 μήνες σε δρύινα βαρέλια τρίτης χρήσης.
GHIAIA NERA ETNA ROSSO - TENUTA TASCANTE
To Ghiaia Nera Etna Rosso Tenuta Tascante είναι ένα καταπληκτικό, κομψό κρασί από την Αίτνα! Τα σταφύλια Nerello Mascalese προέρχονται από την βόρεια πλευρά της Αίτνας, από αμπέλια που μεγαλώνουν σε υψόμετρο 600 μέτρων. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και έπειτα από αυστηρή διαλογή το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παλαιώνει σε δρύινες δεξαμενές για 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό, ανθικό και εκφραστικό με μεταξένιες τανίνες, απλά απίθανο!
MAVRO - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
To Mavro από το Οινοποιείο Πετρακόπουλος είναι ένα εντυπωσιακό και νόστιμο κρασί από Μαυροδάφνη και αυτό που έβαλε για τα καλά την Κεφαλονιά στο ραντάρ του Decanter και οινοκριτικών παγκόσμιας κλάσης. Για το Mavro από το Οινοποιείο Πετρακόπουλος επιλέγονται κλήματα ηλικίας άνω των 40 ετών από συγκεκριμένα αμπελοτόπια στην περιοχή της Παλικής και του Ελειού. Πολύ αυστηρή διαλογή του καρπού (το έχουμε δει με τα μάτια μας), μακρά εκχύλιση και ωρίμαση για τουλάχιστον 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, έκαναν το Mavro ένα κρασί πλούσιο σε αρώματα και γεύσεις, με την πικάντικη και βοτανική διάσταση της Μαυροδάφνης να πρωταγωνιστεί.