Περιλαμβάνει 1 φιάλη από κάθε ένα από τα παρακάτω.
CHARDONNAY - ΚΤΗΜΑ ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ
Το Chardonnay - Κτήμα Ζην Ηδέως είναι ένα Chardonnay με πλούσιο εκφραστικό φρούτο και πολύ διακριτικό βαρέλι. Αν έπρεπε να διαλέξουμε δυο επίθετα για να στο περιγράψουμε αυτά θα ήταν κομψό και ισορροπημένο. Ειλικρινά τέτοιο Chardonnay είχαμε καιρό να δοκιμάσουμε! Τραγανή οξύτητα κρασιού που έρχεται σε τέλεια ισορροπία με το κρεμώδες στόμα και τις γλυκές νότες του βαρελιού, από την 6μηνη ωρίμαση. Τα βαρέλια που χρησιμοποιούν είναι γαλλικά, πρώτης και δεύτερης χρήσης. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ισορροπημένο και νόστιμο!
ΕΛΙΑ ΒΙΔΙΑΝΟ - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ
Η Ελιά Βιδιανό είναι ένα κρασί που βγήκε από ένα, ομολογουμένως, πολύ πετυχημένο πείραμα. Το αμπελοτόπι βρίσκεται σε υψόμετρο 640 μέτρων και έδωσε καρπό μόνο για 1.450 πολύτιμες φιάλες. Μέρος του κρασιού παλαίωσε σε δρύινα βαρέλια από τα Βόσγια Δάση για τουλάχιστον 6 μήνες. Το αποτέλεσμα αφήνει πολύπλοκο και mineral χαρακτήρα του Βιδιανού να λάμψει.
CHARDONNAY - THE PARING
Αν σου αρέσουν τα πλούσια λευκά κρασιά, με πικάντικο, βουτυράτο χαρακτήρα, αλλά και λεμονάτη οξύτητα, τότε τo The Paring Chardonnay θα γίνει το αγαπημένο σου! Το κρασί ζυμώνει σε, ουδέτερα και καινούργια, γαλλικά βαρέλια και ανοξείδωτη δεξαμενή. Το 1/3 του κρασιού υπόκειται σε μηλογαλακτική ζύμωση για να δώσει τα βουτυράτα αρώματα και την κρεμώδη υφή στο κρασί. Δοκίμασε το The Paring Chardonnay και ζήσε το απόλυτο.
CHARDONNAY - EL ENEMIGO
Η Adrianna Catena, κόρη του Nicolas Catena μαζί με τον Alejandro Vigil, πρώην chief winemaker του Οινοποιείου Catena Zapata, αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους οινοποιείο στην Αργεντινή, το El Enemigo.
To Chardonnay τους είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κρασί καθώς παλαιώνει για 13 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (35% καινούργια) με την παρουσία flor. Το flor σε περίπτωση που αναρωτιέσαι είναι ένα λεπτό στρώμα από ζύμες που βρίσκεται στην επιφάνεια του κρασιού και το προστατεύει από την οξείδωση. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται κατά κόρον στα ισπανικά Sherry! To flor χαρίζει έναν ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα στο κρασί που θυμίζει μανιτάρια και ζύμη.
KLIPRUG CHENIN BLANC - KAAPZICHT
Το Kliprug Chenin Blanc - Kaapzicht από τη Νότια Αφρική θα σε ενθουσιάσει! Το οινοποιείο Kaapzicht βρίσκεται στην πιο διάσημη οινοπαραγωγική περιοχή της Ν. Αφρικής, το Stellenbosch. Το Kliprug Chenin Blanc - Kaapzicht, προέρχεται από χυμό ήπιων πιέσεων που ζύμωσε για 2-4 εβδομάδες σε βαρέλια. Παλαίωσε εκεί για 10 μήνες πριν την εμφιάλωσή του, αποκτώντας μια ελαφρά λιπαρή αίσθηση και βελούδινη υφή, διατηρώντας όμως τη φρεσκάδα του φρούτου.
V FOR VOSTILIDI - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ
Το V for Vostilidi είναι ένα κρασί ακόμα πιο επαναστατικό από όσο ακούγεται. Βοστυλίδι orange ή αλλιώς ένα κρασί που τσακίζει κόκκαλα, φτιαγμένο για μεγάλες συγκινήσεις! Η ζύμωση έγινε με γηγενείς ζύμες, σε ουδέτερα Αυστριακά δρύινα βαρέλια 2 τόνων όπου το κρασί στη συνέχεια παρέμεινε για να ωριμάσει 11 μήνες. Το V for Vostilidi είναι ένα κρασί που φωνάζει από μακριά πως είναι φτιαγμένο από έναν απαιτητικό sommelier, όπως είναι ο Πάνος Σαρρής!