ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
-

PET NAT PARTY ΕΞΑΔΑ

  -
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δεν πρέπει να λείπει από πουθενά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Φαντάσου ένα ισόπλευρο τρίγωνο που σε κάθε κορυφή του υπάρχουν οι παρακάτω λέξεις. Φρουτώδες, Αφρώδες, Φυσικό. Αυτό ακριβώς είναι ένα Pet Nat κρασί, με τα παραπάνω να συνυπάρχουν μέσα σε αυτό και να δημιουργούν την απόλυτη ισορροπία.

Τα Pétillant Naturel, είναι φυσικά αφρώδη κρασιά και παράγονται με τη μέθοδο méthode ancestrale όπου το CO2 που παράγεται κατά την αλκοολική ζύμωση, εγκλωβίζεται μέσα στη φιάλη και δημιουργούνται οι φυσαλίδες. Οι παρεμβάσεις του οινολόγου είναι ελάχιστες και τα κρασιά είναι πολύ ζωντανά και χυμώδη, με αρώματα πορτοκαλιού, κίτρου, βερίκοκου και κάποιες φορές τροπικών φρούτων.
Το πολύ ιδιαίτερο στυλ τους, με το χαμηλό αλκοόλ, τη φυσική οινοποίηση και το ρόλο τους ως πασπαρτού στο τραπέζι, τα έχει τοποθετήσει πλέον πολύ υψηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

Παρακάτω θα βρεις μια πολύ «έτοιμη» εξάδα, αυτή που πρέπει να έχεις δοκιμάσεις οπωσδήποτε αν θέλεις να λες ότι ξέρεις τα Pet Nat κρασιά. Ή αν απλά, ήρθε τώρα η στιγμή που θέλεις να τα μάθεις. Καλή απόλαυση!

ΧΡΩΜΑ

MIX

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Περιλαμβάνει 1 φιάλη από κάθε ένα από τα παρακάτω.

 

VIGNE SAUVAGE ROSE - PIERRE & ANTONIN

Εντός της ευρύτερης περιοχής του Languedoc και μόλις 70 χλμ. από τις μεσογειακές ακτές, βρίσκεται ένα παραμυθένιο οινοποιείο, στο χωριό Carcassonne, με το μεγαλύτερο μεσαιωνικό φρούριο στον κόσμο. Ιδρυτές είναι οι Pierre Caizergues και Antoin Bonnet. Για το Vigne Sauvage Pet Nat, που σημαίνει «άγρια αμπέλια», χρησιμοποιούν 100% Grenache και τη μέθοδο ancestrale. Η μοναδική ζύμωση γίνεται σε δεξαμενές με φυσικές ζύμες του περιβάλλοντος, ενώ στη συνέχεια το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

 

VIVANT BLANC - PIERRE & ANTONIN

Τα τρομερά παιδιά Pierre Caizergues και Antoin Bonnet, στο μαγικό οινοποιείο τους στο χωριό Carcassonne του Languedoc παράγουν απόλυτα «φυσικά» κρασιά, χωρίς χημικές παρεμβάσεις. Η υβριδική ποικιλία Souvignier Gris τρυγήθηκε την καλύτερη περίοδο ωρίμανσής της και μετά τις πιέσεις, η πρώτη ζύμωση έγινε μέσα στη δεξαμενή. Στη συνέχεια το πολύτιμο ζουμί εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και ακολούθησε η δεύτερη ζύμωση μέσα στη φιάλη, όπου δημιουργήθηκε ένας κομψότατος αφρισμός που απογειώνει όλη τη φρεσκάδα και τη φρουτένια αίσθηση μέχρι την τελευταία γουλιά.

 

MIGMA ΡΟΖΕ - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ

Η Χλόη Χατζηβαρύτη σε συνεργασία με τον Σουηδό οινοποιό, Tobias Tullberg έχουν δημιουργήσει μια σειρά κρασιών ήπιας φυσικής οινοποίησης, με βάση τις τοπικές ποικιλίες. Το Migma PetNat Rose αποτελείται από το κλασικό χαρμάνι της Γουμένισσας, Ξινόμαυρο (30%) και Νεγκόσκα (70%). Το κρασί έχει ξεκινήσει να ζυμώνει (με γηγενείς ζύμες στην προκειμένη περίπτωση) και πριν ολοκληρωθεί η ζύμωση, εμφιαλώνεται. Έτσι, συνεχίζεται η ζύμωση στη φιάλη και το παραγόμενο διοξείδιο εγκλωβίζεται μέσα στο κρασί με τη μορφή φυσαλίδων. Το αποτέλεσμα έχει βαθύ ρόδινο χρώμα και εκρηκτικό ταπεραμέντο!

 

PET NAT ΡΟΖΕ - CHARALABOGLOU WINES

Tο οινοποιείο Χαραλαμπόγλου βρίσκεται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους και ιδρύθηκε το 1999. Τα 20 εκτάρια ξερικών αμπελώνων, με γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, είναι βιολογικά πιστοποιημένοι τα τελευταία 20 χρόνια. Ο τρύγος έγινε χειρωνακτικά και ο διαυγής χυμός μπήκε σε δεξαμενές χαμηλής θερμοκρασίας, ενώ ζύμωσε με ένα συγκεκριμένο είδος ζυμών, που το χρησιμοποιούν και για τη σαμπάνια! Το κρασί ξεκινά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και πριν ολοκληρωθεί εμφιαλώνεται. Έτσι, το παραγόμενο διοξείδιο εγκλωβίζεται στο κρασί και δημιουργεί αφρισμό. Λόγω του ότι η ζύμωση ολοκληρώνεται στη φιάλη, το κρασί δε φιλτράρεται και γι’ αυτό είναι ελαφρώς θολό.

 

PET NAT - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΣΑΛΤΗΣ

Το οινοποιείο Βασάλτης μπορεί να είναι ένα από τα νεότερα οινοποιεία της Σαντορίνης αλλά δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Το χαρμάνι του αποτελείται από Σαββατιανό και μια τζούρα Αθήρι. Το κρασί ξεκινά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και πριν ολοκληρωθεί εμφιαλώνεται. Έτσι, το παραγόμενο διοξείδιο εγκλωβίζεται στο κρασί και δημιουργεί έναν ήπιο αφρισμό. Λόγω του ότι η ζύμωση ολοκληρώνεται στη φιάλη, το κρασί δε φιλτράρεται και γι’ αυτό είναι ελαφρώς θολό.

 

PET NAT AMPHORA - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το κρασί, προέρχονται από ξερικά αμπέλια, μόλις 3 χιλιόμετρα από τη θάλασσα, στην περιοχή του Χοιρόδασους, στα Άβδηρα της Ξάνθης. Οι αμμώδεις λόφοι με το πετρώδες υπέδαφος και τα δροσερά θαλασσινά αεράκια, δίνουν την καλύτερη βάση για τον ορυκτό και πλούσιο χαρακτήρα του Ασύρτικου. Ακολούθησε ζύμωση, σε πήλινο αμφορέα με γηγενείς άγριες ζύμες και το κρασί εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο πριν αυτή ολοκληρωθεί. Η ολοκλήρωση της ζύμωσης έγινε μέσα στη φιάλη και αυτό του δίνει χαρακτήρα άλλο!

Τα τεχνικά
Χρώμα Mix
Τύπος -
Χρονιά -
Αλκοόλ -
Προέλευση -
Ποικιλία -
Αρώματα -
Μέγεθος Φιάλης -
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος -
Παλαίωση -
Πώμα -
Βιολογικό Όχι

PET NAT PARTY ΕΞΑΔΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Αυτή η εξάδα προορίζεται αποκλειστικά για καλοπέραση!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}