Περιλαμβάνει 1 φιάλη από κάθε ένα από τα παρακάτω.
VIGNE SAUVAGE ROSE - PIERRE & ANTONIN
Εντός της ευρύτερης περιοχής του Languedoc και μόλις 70 χλμ. από τις μεσογειακές ακτές, βρίσκεται ένα παραμυθένιο οινοποιείο, στο χωριό Carcassonne, με το μεγαλύτερο μεσαιωνικό φρούριο στον κόσμο. Ιδρυτές είναι οι Pierre Caizergues και Antoin Bonnet. Για το Vigne Sauvage Pet Nat, που σημαίνει «άγρια αμπέλια», χρησιμοποιούν 100% Grenache και τη μέθοδο ancestrale. Η μοναδική ζύμωση γίνεται σε δεξαμενές με φυσικές ζύμες του περιβάλλοντος, ενώ στη συνέχεια το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
VIVANT BLANC - PIERRE & ANTONIN
Τα τρομερά παιδιά Pierre Caizergues και Antoin Bonnet, στο μαγικό οινοποιείο τους στο χωριό Carcassonne του Languedoc παράγουν απόλυτα «φυσικά» κρασιά, χωρίς χημικές παρεμβάσεις. Η υβριδική ποικιλία Souvignier Gris τρυγήθηκε την καλύτερη περίοδο ωρίμανσής της και μετά τις πιέσεις, η πρώτη ζύμωση έγινε μέσα στη δεξαμενή. Στη συνέχεια το πολύτιμο ζουμί εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και ακολούθησε η δεύτερη ζύμωση μέσα στη φιάλη, όπου δημιουργήθηκε ένας κομψότατος αφρισμός που απογειώνει όλη τη φρεσκάδα και τη φρουτένια αίσθηση μέχρι την τελευταία γουλιά.
MIGMA ΡΟΖΕ - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ
Η Χλόη Χατζηβαρύτη σε συνεργασία με τον Σουηδό οινοποιό, Tobias Tullberg έχουν δημιουργήσει μια σειρά κρασιών ήπιας φυσικής οινοποίησης, με βάση τις τοπικές ποικιλίες. Το Migma PetNat Rose αποτελείται από το κλασικό χαρμάνι της Γουμένισσας, Ξινόμαυρο (30%) και Νεγκόσκα (70%). Το κρασί έχει ξεκινήσει να ζυμώνει (με γηγενείς ζύμες στην προκειμένη περίπτωση) και πριν ολοκληρωθεί η ζύμωση, εμφιαλώνεται. Έτσι, συνεχίζεται η ζύμωση στη φιάλη και το παραγόμενο διοξείδιο εγκλωβίζεται μέσα στο κρασί με τη μορφή φυσαλίδων. Το αποτέλεσμα έχει βαθύ ρόδινο χρώμα και εκρηκτικό ταπεραμέντο!
PET NAT ΡΟΖΕ - CHARALABOGLOU WINES
Tο οινοποιείο Χαραλαμπόγλου βρίσκεται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους και ιδρύθηκε το 1999. Τα 20 εκτάρια ξερικών αμπελώνων, με γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, είναι βιολογικά πιστοποιημένοι τα τελευταία 20 χρόνια. Ο τρύγος έγινε χειρωνακτικά και ο διαυγής χυμός μπήκε σε δεξαμενές χαμηλής θερμοκρασίας, ενώ ζύμωσε με ένα συγκεκριμένο είδος ζυμών, που το χρησιμοποιούν και για τη σαμπάνια! Το κρασί ξεκινά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και πριν ολοκληρωθεί εμφιαλώνεται. Έτσι, το παραγόμενο διοξείδιο εγκλωβίζεται στο κρασί και δημιουργεί αφρισμό. Λόγω του ότι η ζύμωση ολοκληρώνεται στη φιάλη, το κρασί δε φιλτράρεται και γι’ αυτό είναι ελαφρώς θολό.
PET NAT - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΑΣΑΛΤΗΣ
Το οινοποιείο Βασάλτης μπορεί να είναι ένα από τα νεότερα οινοποιεία της Σαντορίνης αλλά δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Το χαρμάνι του αποτελείται από Σαββατιανό και μια τζούρα Αθήρι. Το κρασί ξεκινά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και πριν ολοκληρωθεί εμφιαλώνεται. Έτσι, το παραγόμενο διοξείδιο εγκλωβίζεται στο κρασί και δημιουργεί έναν ήπιο αφρισμό. Λόγω του ότι η ζύμωση ολοκληρώνεται στη φιάλη, το κρασί δε φιλτράρεται και γι’ αυτό είναι ελαφρώς θολό.
PET NAT AMPHORA - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ
Οι ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το κρασί, προέρχονται από ξερικά αμπέλια, μόλις 3 χιλιόμετρα από τη θάλασσα, στην περιοχή του Χοιρόδασους, στα Άβδηρα της Ξάνθης. Οι αμμώδεις λόφοι με το πετρώδες υπέδαφος και τα δροσερά θαλασσινά αεράκια, δίνουν την καλύτερη βάση για τον ορυκτό και πλούσιο χαρακτήρα του Ασύρτικου. Ακολούθησε ζύμωση, σε πήλινο αμφορέα με γηγενείς άγριες ζύμες και το κρασί εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο πριν αυτή ολοκληρωθεί. Η ολοκλήρωση της ζύμωσης έγινε μέσα στη φιάλη και αυτό του δίνει χαρακτήρα άλλο!