Περιλαμβάνει 1 φιάλη από κάθε ένα από τα παρακάτω.
BARDA PINOT NOIR - BODEGA CHACRA
H Παταγονία είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι για επικά Pinot Noir και το Barda Bodega Chacra είναι η τρανή απόδειξη! Οι βαθμολογίες όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη ξέραμε και να ανοίξουν το δρόμο και για άλλες μεγάλες διακρίσεις! Ο πολύτιμος χυμός ζυμώνει σε οβάλ τσιμεντένιες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες και έπειτα ωριμάζει για 10 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα εκφραστικό και τυπικό Pinot Noir με τραγανή οξύτητα και δαντελωτές τανίνες που κοιτάει τη Βουργουνδία κατάματα!
MARSANNAY CUVEE SAINT URBAN - DOMAINE JEAN FOURNIER
Το Marsannay Cuvee Saint Urbain Domaine Jean Fournier είναι μια ασύλληπτα νόστιμη και αιθέρια Βουργουνδία. To πλούσιο κόκκινο φρούτο της, ο λουλουδάτος χαρακτήρας και οι δαντελωτές τανίνες της μας κατέκτησαν από την πρώτη γουλιά! Τα σταφύλια προέρχονται από αμπέλια που φυτεύτηκαν από το 1921-1945. Ο τρύγος γίνεται αποκλειστικά με το χέρι και το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες. Κατά την οινοποίηση χρησιμοποιούνται 25% ολόκληρα τσαμπιά για να δώσουν έξτρα πολυπλοκότητα και να βοηθήσουν στην κομψή έκφραση του φρούτου και στις μεταξένιες τανίνες του κρασιού. Το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 25% καινούργια. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και μπορείς να το ξεχάσεις άνετα για μια δεκαετία στο κελάρι σου.
RIPPON MATURE VINE PINOT NOIR - RIPPON
Το Rippon Mature Vine Pinot Noir είναι ένα από τα ωραιότερα Pinot του πλανήτη! Δοκίμασέ το και θα ανακαλύψεις το επόμενο αγαπημένο σου κρασί! Το οινοποιείο Rippon του Nick Mills βρίσκεται στο Central Otago της Νέας Ζηλανδίας. Ο Nick είναι η τέταρτη γενιά της οικογένειας, που ασχολείται με τα οικογενειακά αμπέλια και μάλιστα έχει θητεύσει στο Romanne-Conti (τα πιο επικά Pinots του γαλαξία). Το οινοποιείο Rippon είναι ένα από τα σπουδαιότερα της περιοχής, με τα κρασιά του κάθε χρόνο να σκαρφαλώνουν πολύ ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.
PINOT NOIR - LAPIS LUNA
Το Lapis Luna Pinot Noir είναι ένα ζουμερό κρασί που μπορεί να σε βάλει για τα καλά στα κρασιά του Νέου Κόσμου, με τον πληθωρικό χαρακτήρα του και την ασύλληπτη σχέση ποιότητας - τιμής που έχει. Το Οινοποιείο Lapis Luna βρίσκεται στο Mendocino, στη North Coast της Carifornia. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτη δεξαμενή και στη συνέχεια ωριμάζει για 8 μήνες σε δρύινα βαρέλια, το 10% των οποίων είναι καινούργια. Το Lapis Luna Pinot Noir είναι ζουμερό, πικάντικο, με ωραίες τανίνες και μπόλικο φρούτο. Θες κάτι άλλο;
PINOT NOIR - VILLA WOLF(Ernst Loosen)
To Pinot Noir 2020 από το οινοποιείο Villa Wolf είναι ίσως το πιο value for money Pinot Noir που κυκλοφορεί εκεί έξω! Κομψότητα, τυπικότητα και ζουμερό κόκκινο φρούτο που μπορούν να συναγωνιστούν επάξια κάθε γαλλικό αδερφάκι του. Μέρος του Pinot Noir (50%) παλαιώνει για 12-18 μήνες σε γαλλικά δρύινα barrique βαρέλια (εκ των οποίων το 30% είναι νέα) και το υπόλοιπο παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενες. Με αυτό τον τρόπο αποκτά τα αρώματα και την πολυπλοκότητα του βαρελιού χωρίς να χάνει τίποτα από το φρούτο και τη φρεσκάδα του.
PINOT NOIR BASALTE - J. CHRISTOPHER WINES
To Pinot Noir Basalte - J. Christopher Wines, είναι ένα κρασί από ένα από τα κορυφαία αμπελοτόπια του Νέου Κόσμου, φτιαγμένο όμως με το μεράκι και την κλασική οινοποίηση του παλιότερου των κόσμων. Ένα Pinot που γίνεται από blend επιλεγμένων βαρελιών αλλά και διαφορετικών αμπελοτοπιών (Dundee Hills, Chehalem Mountains, Eola-Amity Hills). Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για 20 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια barriques (25% νέα). Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, με πλούσιο, καθαρό φρούτο, μεταξένια δομή και όσο ακριβώς βαρέλι χρειάζεται.