Περιλαμβάνει 1 φιάλες από κάθε ένα από τα παρακάτω.
ΡΑΜΝΙΣΤΑ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
Η Ράμνιστα 2019 από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη αποτελεί δείγμα κομψότητας και ισορροπίας. Το ιδανικό υψόμετρο και η κλιματική επιρροή από το όρος Βέρμιο, συντελούν στη δημιουργία ενός πληθωρικού Ξινόμαυρου της μοντέρνας σχολής, που φλερτάρει με την παλιά τόσο όσο χρειάζεται. Το κρασί ζυμώνει σε δρύινες δεξαμενές γαλλικής δρυός και έπειτα ωριμάζει σε γαλλικά βαρέλια. Είναι φινετσάτο, τυπικό και επιδέχεται μεγάλη παλαίωση.
ΛΗΜΝΙΩΝΑ 2021 – OENOPS WINES
Η πιο αγνή και ατόφια έκφραση της Λημνιώνας, που μπορεί να αναμετρηθεί με πολλά Pinot Noir, εντός κι εκτός Γαλλίας. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται με γηγενείς ζύμες, σε μεγάλα ανοιχτά βαρέλια και έπειτα το κρασί ωριμάζει σε αμφορείς, με τις φίνες οινολάσπες του, για 10 μήνες. Το αποτέλεσμα διατηρεί αναλλοίωτο τον ζουμερό και εκφραστικό χαρακτήρα του φρούτου και το αποτύπωμα του terroir.
ΘΥΜΑΡΙ ΠΕΤΡΑΣ ΡΟΜΠΟΛΑ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Το οινοποιείο Πετρακόπουλος καταπιάνεται με ιδιαίτερα αμπελοτόπια και πειραματικές οινοποιήσεις σε ελάχιστες φιάλες, δοκιμάζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις στις Κεφαλλονίτικες ποικιλίες. Το "Θυμάρι Πέτρας" προέρχεται από ένα από τα καλύτερα αμπελοτόπια, τη Λακκομάτια, που έχει έντονα πετρώδες έδαφος καθώς και θυμάρια και αγριοβότανα, να φύονται ανάμεσα στα αμπέλια. Η παραμονή για 6 μήνες με τις οινολάσπες χαρίζει πληθωρική λιπαρή αίσθηση και γεμάτο σώμα, αναδεικνύοντας τα εντυπωσιακά χαρίσματα της ποικιλίας.
HOOF & LUR 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ
Ένα κρασί ωδή στο οροπέδιο της Μαντινείας, από το οινοποιείο Τρουπή, που κάνει πολλές και διαφορετικές εκδοχές της αγαπημένης ερυθρωπής ποικιλίας. Αυτή είναι η πιο ιδιαίτερη που δικαίως τράβηξε το ενδιαφέρον των κριτών και του Αμερικάνικου τύπου. Ο Γιάννης Τρουπής αφιερώνει το κρασί αυτό στους παππούδες του και ακολουθεί την παραδοσιακή συνταγή με ζύμωση με γηγενείς ζύμες, παραμονή με τα στέμφυλα και ελάχιστη χρήση θειωδών. Ένα orange, φυσικό, Μοσχοφίλερο που δεν μοιάζει με κανένα.
ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗΣ
Ακόμα μια διάκριση για το Δάκρυ του Πεύκου, του οποίου τα άπειρα χρυσά μετάλλια και οι διακρίσεις στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς γεμίζουν σελίδες. Το Ασύρτικο καλλιεργείται στη Γουμένισσα και η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δρύινα βαρέλια διαφορετικών τύπων και προέλευσης. Μετά από 6 μήνες σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες του, αποκτά αξιοζήλευτη πολυπλοκότητα και όγκο, που του χαρίζουν δικαίως μια θέση σε παγκόσμιες λίστες, που κόβουν την ανάσα. Μια Ρετσίνα καθόλου συνηθισμένη, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει όλη την υφήλιο.
ΠΥΡΙΤΗΣ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ
Ο Πυρίτης 2020 του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος είναι μια μεγάλη Σαντορίνη, που σε κάθε τρύγο αναδεικνύει το μεγαλείο του Ασύρτικου και έτσι η κάθε διάκριση δεν αποτελεί ποτέ έκπληξη! Πληθωρικό και παράλληλα κομψό, εκφράζει το terroir των 3 καλύτερων αμπελιών του νησιού ηλικίας 120 ετών και άνω. Τα σταφύλια προέρχονται από δυο αμπέλια στον Πύργο και ένα στο Μεγαλοχώρι, πολύ χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, που με οινοποίηση ελάχιστων παρεμβάσεων και 10μηνη παραμονή με τις οινολάσπες, δημιουργούν ένα από τα καλύτερα Ασύρτικα της Σαντορίνης.