Αν έχεις ακουστά την περιοχή του Languedoc της Νότιας Γαλλίας, τότε πιθανά θα έχεις ακούσει την Brigitte Chevalier και τα θαυμαστά blend της από Grenache, Syrah, Mourvèdre και Carignan. Ήρθε η στιγμή να σου συστηθεί για τα καλά με το A La Venvole - Domaine de Cebene. Το ότι είναι αγαπημένη της κορυφαίας οινοκριτικού Jancis Robinson και μαζεύει συνεχώς διθυραμβικές κριτικές και βαθμολογίες για τα κρασιά της, σίγουρα είναι καλή σύσταση.
Το A La Venvole - Domaine de Cebene είναι η δεύτερη δημιουργία της Brigitte. Έχοντας ζήσει στο Bordeaux για χρόνια ως πολύ πετυχημένη Negociant των γνωστών κρασιών του Saint Emilion, αποφάσισε ότι η περιοχή του Languedoc, στα νότια της Γαλλίας, της ταιριάζει πολύ καλύτερα. Εκεί αγόρασε τον πρώτο της αμπελώνα το 2004 και ξεκίνησε την παραγωγή των δικών της κρασιών, βιολογικής καλλιέργειας. A la Venvole κυριολεκτικά σημαίνει «στον άνεμο», μεταφορικά όμως δηλώνει το αναπάντεχο, το απροσδόκητο, αυτό δηλαδή που βιώσαμε δοκιμάζοντας το!
Το A La Venvole - Domaine de Cebene είναι blend με βάση κυρίως το Grenache. Τα μεγαλύτερα αμπέλια έχουν φτάσει πλέον στα 35 τους χρόνια και οι αποδόσεις τους είναι εξαιρετικά χαμηλές, ενώ περιλαμβάνει Syrah και κάποια από τα νέα αμπελάκια Carignan που φυτεύτηκαν πρόσφατα. Η χρήση του βαρελιού είναι μηδενική, όπως και στα θειώδη. Ανήκει στην ονομασία προέλευσης Faugeres (Pays d’Oc) του Languedoc. Όπως λέει η Brigitte, είναι ένα κρασί που το προορίζει για Μπιστρό (vin de bistronomie), ένα κρασί που πίνεται εύκολα. Αν και σχετικά χαμηλόβαθμο, μπορείς να το κρατήσεις αρκετό καιρό στο συντηρητή σου.
Δοκίμασέ το!