ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Aiora Μαυροτράγανο Αμφορέας 2023 - Οινοποιείο Μοσχόπολις
Οινοποιείο Μοσχόπολις

AIORA ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ ΑΜΦΟΡΕΑΣ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€22,70
€19,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η εξευγενισμένη πλευρά του Μαυροτράγανου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Δεν χρειάζεται πλέον να σου συστήσουμε το οινοποιείο Μοσχόπολις και πιο συγκεκριμένα τις εκπληκτικές Αιώρες του, που από ότι έχουμε καταλάβει τις λάτρεψες όπως και εμείς. Μετά τις οινοποιήσεις των ποικιλιών γιγάντων μέσα σε αμφορείς, πως θα ήταν δυνατόν να ξεφύγει το Μαυροτράγανο! Γεμάτο σώμα, ζουμερό φρούτο και έντονα βοτανικός χαρακτήρας, έκαναν το Μαυροτράγανο να απελευθερώσει την πιο εκλεπτυσμένη Μεσογειακή πλευρά του!

Η ζόρικη κυκλαδίτικη ποικιλία Μαυροτράγανο, έχει αποδείξει πως μπορεί να μετακομίσει και να εγκατασταθεί και σε άλλα εδάφη, πέραν της πατρίδας της και να δώσει και εκεί εξαιρετικά αποτελέσματα, πλαισιωμένα βέβαια πάντα με τη χαρακτηριστική κυκλαδίτικη μαγεία. Για την Αιώρα Μαυροτράγανο Αμφορέα, τα σταφύλια τρυγούνται χειρωνακτικά από βιολογικά αμπέλια σε υψόμετρο 500 μέτρων, στο χωριό Μονοπήγαδο της Θεσσαλονίκης.
Οι φυσικές ζύμες μετατρέπουν με φυσικό τρόπο το μούστο σε κρασί για περίπου 2 μήνες μέσα σε πήλινους αμφορείς, ενώ τα σταφύλια πιέζονται παραδοσιακά με τη χειροκίνητη στροφιλιά. Αφού ολοκληρωθεί η ζύμωση, τα πιθάρια σφραγίζονται παραμένουν κλειστά για 12 μήνες, μέχρι να εμφιαλωθούν χωρίς θειώδη και χωρίς φιλτράρισμα. Όλη η παραπάνω τελετουργία γίνεται σε ένα υπόσκαφο πεζούλι, που είναι δίπλα ακριβώς από ένα μικρό ποταμάκι που διαπερνά το χωριό και αυτό τα προστατεύει από τη ζέστη και κρατά τη θερμοκρασία σταθερή!

Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν το περιμένεις. Αν θυμάσαι Μαυροτράγανα επιθετικά, με τραχιές ταννίνες και πλούσιο σώμα, εδώ κράτα μόνο το πλούσιο σώμα και διάνθισέ το με έντονα βοτανικά στοιχεία και στρογγυλά όμορφα αρώματα φρούτων και θα πάρεις μια ιδέα περί τίνος πρόκειται. Μετά μπορείς απλά να το δοκιμάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί. Γλυκά αρώματα από μαύρο μούρο, μαρμελάδα βύσσινο, αποξηραμένο δαμάσκηνο, βιολέτα, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και θυμάρι δημιουργούν έναν πολύπλοκο χαρακτήρα, ενώ η χρήση αμφορέα προδίδεται από το άρωμα της βρεγμένης γης.

Στο στόμα είναι πλούσιο με βάθος και πολύ ισορροπημένη οξύτητα. Διαθέτει πολλές ταννίνες, αλλά όμορφα φτιαγμένες, ενώ το ζουμερό φρούτο δημιουργεί έναν πολύ απολαυστικό χαρακτήρα. Ώριμο φραγκοστάφυλο, κράνμπερι, βύσσινο, αποξηραμένα μαύρα μούρα, απαλές νότες πιπεριού και μια πολύ διακριτική αίσθηση δέρματος, το κάνουν έξτρα πολύπλοκο και στρογγυλεμένο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Μαυροτράγανο
Αρώματα Μαύρο μούρο, μαρμελάδα βύσσινο, αποξηραμένο δαμάσκηνο, βιολέτα, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι, βρεγμένη γη
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AIORA ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ ΑΜΦΟΡΕΑΣ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με μοσχαράκι bourguignon, ossobuco και αρνάκι στο φούρνο με δεντρολίβανο.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}