Δεν χρειάζεται πλέον να σου συστήσουμε το οινοποιείο Μοσχόπολις και πιο συγκεκριμένα τις εκπληκτικές Αιώρες του, που από ότι έχουμε καταλάβει τις λάτρεψες όπως και εμείς. Μετά τις οινοποιήσεις των ποικιλιών γιγάντων μέσα σε αμφορείς, πως θα ήταν δυνατόν να ξεφύγει το Μαυροτράγανο! Γεμάτο σώμα, ζουμερό φρούτο και έντονα βοτανικός χαρακτήρας, έκαναν το Μαυροτράγανο να απελευθερώσει την πιο εκλεπτυσμένη Μεσογειακή πλευρά του!
Η ζόρικη κυκλαδίτικη ποικιλία Μαυροτράγανο, έχει αποδείξει πως μπορεί να μετακομίσει και να εγκατασταθεί και σε άλλα εδάφη, πέραν της πατρίδας της και να δώσει και εκεί εξαιρετικά αποτελέσματα, πλαισιωμένα βέβαια πάντα με τη χαρακτηριστική κυκλαδίτικη μαγεία. Για την Αιώρα Μαυροτράγανο Αμφορέα, τα σταφύλια τρυγούνται χειρωνακτικά από βιολογικά αμπέλια σε υψόμετρο 500 μέτρων, στο χωριό Μονοπήγαδο της Θεσσαλονίκης.
Οι φυσικές ζύμες μετατρέπουν με φυσικό τρόπο το μούστο σε κρασί για περίπου 2 μήνες μέσα σε πήλινους αμφορείς, ενώ τα σταφύλια πιέζονται παραδοσιακά με τη χειροκίνητη στροφιλιά. Αφού ολοκληρωθεί η ζύμωση, τα πιθάρια σφραγίζονται παραμένουν κλειστά για 12 μήνες, μέχρι να εμφιαλωθούν χωρίς θειώδη και χωρίς φιλτράρισμα. Όλη η παραπάνω τελετουργία γίνεται σε ένα υπόσκαφο πεζούλι, που είναι δίπλα ακριβώς από ένα μικρό ποταμάκι που διαπερνά το χωριό και αυτό τα προστατεύει από τη ζέστη και κρατά τη θερμοκρασία σταθερή!
Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν το περιμένεις. Αν θυμάσαι Μαυροτράγανα επιθετικά, με τραχιές ταννίνες και πλούσιο σώμα, εδώ κράτα μόνο το πλούσιο σώμα και διάνθισέ το με έντονα βοτανικά στοιχεία και στρογγυλά όμορφα αρώματα φρούτων και θα πάρεις μια ιδέα περί τίνος πρόκειται. Μετά μπορείς απλά να το δοκιμάσεις!