ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αντίλαλος Refosco 2022 - Οινοποιία Μαρκόγιαννη
Οινοποιία Μαρκόγιαννη

ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ REFOSCO 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Ολυμπία
€18,90
€16,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια πολύ απολαυστική Ελληνοϊταλική συμμαχία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Αντίλαλος από την Οινοποιία Μαρκόγιαννη, είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να προσθέσεις στις αγαπημένες σου ερυθρές ποικιλίες και το Refosco. Το έχουμε λατρέψει και δεν μπορούμε ακόμα να συνειδητοποιήσουμε πόσο ισορροπημένο και έντονα φρουτώδες είναι αυτό το κρασί!

Ο Γιάννης και η Αντωνία έχουν αναλάβει το οικογενειακό οινοποιείο του παππού στη Σκιλλουντία Ολυμπίας και καλλιεργούν λευκές και ερυθρές ελληνικές ποικιλίες, με κάποιες πολύ ιδιαίτερες και εξαιρετικά δυσεύρετες όπως το βερτζαμί και το κολλινιάτικο. Αυτή τη φορά όμως, κάνουν την έκπληξη με την ιταλική ποικιλία refosco. Οι αμπελώνες ηλικίας 25 ετών, είναι αυτόριζοι και βρίσκονται κυρίως στους λόφους του χωριού Διάσελλα. Το αεράκι εκεί είναι πάντα δροσερό και το μικροκλίμα που δημιουργείται δίνει πολύ πρόσφορο έδαφος, για την άψογη ωρίμαση των σταφυλιών.

Αρχικά, ο χυμός παραμένει με τα στέμφυλα για 6 ολόκληρες ημέρες και δίνει όλα τα χρώματα και αρωματικά στοιχεία. Η ζύμωση πραγματοποιείται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές και εκεί παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για 7 μήνες, αποκτώντας πολυπλοκότητα και όγκο. Στην συνέχεια το 50% παλαιώνει σε αμφορέα και το υπόλοιπο 50% σε βαρέλια 3ης χρήσης. Μετά από 2 μήνες το αποτέλεσμα που έχει διατηρήσει το ζουμερό μαύρο φρούτο, εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

Ο Αντίλαλος Refosco από την Οινοποιία Μαρκόγιαννη, πρέπει να βρίσκεται σε κάθε τραπέζι, σε κάθε γεύμα, γιατί σίγουρα εκεί θα βρίσκει πάντα κάτι με το οποίο θα ταιριάζει εκπληκτικά. 

Απόλαυσέ το άμεσα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει βαθύ βιολετί χρώμα. Πλούσια αρώματα από βύσσινο, άγριο βατόμουρο, φραγκοστάφυλλο, κεράσι, δαμάσκηνο, κανέλα, βανίλια, κόκκινο πιπέρι και γλυκάνισο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, τραγανή και πολύ ισορροπημένη οξύτητα και απαλές τανίνες. Ζουμερό μαύρο φρούτο και νύξεις από κανέλα, βανίλια, σοκολάτα, γαρύφαλλο, καπνό και μπέικον. Η επίγευση είναι μακρά και φρουτένια.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ολυμπία
Ποικιλία Refosco
Αρώματα βύσσινο, άγριο βατόμουρο, φραγκοστάφυλλο, κεράσι, δαμάσκηνο, κανέλα, βανίλια, κόκκινο πιπέρι, γλυκάνισος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 2 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ REFOSCO 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με ψητά κρεατικά στα κάρβουνα, κοκκινιστά κρέατα , σκληρά κίτρινα τυριά, μουσακά,  μοσχαράκι bourguignon, μανιταρόπιτα

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}