Ο Αντίλαλος από την Οινοποιία Μαρκόγιαννη, είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να προσθέσεις στις αγαπημένες σου ερυθρές ποικιλίες και το Refosco. Το έχουμε λατρέψει και δεν μπορούμε ακόμα να συνειδητοποιήσουμε πόσο ισορροπημένο και έντονα φρουτώδες είναι αυτό το κρασί!
Ο Γιάννης και η Αντωνία έχουν αναλάβει το οικογενειακό οινοποιείο του παππού στη Σκιλλουντία Ολυμπίας και καλλιεργούν λευκές και ερυθρές ελληνικές ποικιλίες, με κάποιες πολύ ιδιαίτερες και εξαιρετικά δυσεύρετες όπως το βερτζαμί και το κολλινιάτικο. Αυτή τη φορά όμως, κάνουν την έκπληξη με την ιταλική ποικιλία refosco. Οι αμπελώνες ηλικίας 25 ετών, είναι αυτόριζοι και βρίσκονται κυρίως στους λόφους του χωριού Διάσελλα. Το αεράκι εκεί είναι πάντα δροσερό και το μικροκλίμα που δημιουργείται δίνει πολύ πρόσφορο έδαφος, για την άψογη ωρίμαση των σταφυλιών.
Αρχικά, ο χυμός παραμένει με τα στέμφυλα για 6 ολόκληρες ημέρες και δίνει όλα τα χρώματα και αρωματικά στοιχεία. Η ζύμωση πραγματοποιείται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές και εκεί παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για 7 μήνες, αποκτώντας πολυπλοκότητα και όγκο. Στην συνέχεια το 50% παλαιώνει σε αμφορέα και το υπόλοιπο 50% σε βαρέλια 3ης χρήσης. Μετά από 2 μήνες το αποτέλεσμα που έχει διατηρήσει το ζουμερό μαύρο φρούτο, εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
Ο Αντίλαλος Refosco από την Οινοποιία Μαρκόγιαννη, πρέπει να βρίσκεται σε κάθε τραπέζι, σε κάθε γεύμα, γιατί σίγουρα εκεί θα βρίσκει πάντα κάτι με το οποίο θα ταιριάζει εκπληκτικά.
Απόλαυσέ το άμεσα!