Το Αυλοτόπι από το Κτήμα Τσέλεπος έχει βαθύ, πυκνό πορφυρό χρώμα. Στη μύτη πολύπλοκο, με τα κόκκινα φρούτα να κυριαρχούν, αρμονικά δεμένα με τα μπαχαρένια αρώματα του βαρελιού. Κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο σμίγουν με κόκκινο πιπέρι, βανίλια, πιπεριά, λεβάντα και καρδάμωμο. Καραμέλα γάλακτος, γλυκόριζα, δρυς και καπνός συμπληρώνουν το πολυδιάστατο αρωματικό σύνολο.
Στο στόμα πλούσιο, βελούδινο, με ζουμερές, έντονες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Ο μπαχαρένιος χαρακτήρας είναι εντονότερος στο στόμα, με το πιπέρι και τη βανίλια να συνοδεύουν το φρούτο σε ένα πολύ μακράς διάρκειας τελείωμα που εντυπωσιάζει.