Το Gimblett Gravels "Element" Syrah - Blank Canvas είναι η επιτομή του πιπεράτου, λουλουδάτου Syrah ψυχρού κλίματος με ζουμερό φρούτο και καπνιστά αρώματα που έχει σαρώσει τις βαθμολογίες της αφρόκρεμας των κριτικών οίνου παγκοσμίως, ενώ οι Julia Harding MW, Cameron Douglas MW, Bob Campbell MW, το κατέταξαν στα top 3 της Νέας Ζηλανδίας τη χρονιά του 2018. Έχει πάρει και 95pts από Decanter. Τί παραπάνω να ζητήσεις;
Το οινοποιείο Blank Canvas, λειτουργεί υπό το άγρυπνο βλέμα του Matt Thompson και της Sophie Parker-Thomson MW. Ο Matt ανήκει στην ελίτ των καλύτερων οινολόγων της χώρας με αμέτρητα βραβεία στην πλάτη του και πάνω από 60 τρύγους μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Ευρώπης! Η Sophie είναι η νεότερη MW της Νέας Ζηλανδίας και έχει κάνει πάνω από 21 τρύγους σε νότιο και βόρειο ημισφαίριο. Από το 2013 διαχειρίζονται συνολικά εννέα μεμονωμένους βιώσιμους αμπελώνες, αυστηρά επιλεγμένους με βάση το έδαφος και το μικροκλίμα. Η φιλοσοφία τους είναι να αφήσουν το σταφύλι να ζωγραφίσει το χαρακτήρα του σε έναν απόλυτα λευκό και καθαρό καμβά, αποδίδοντας το δυναμικό του στο έπακρο!
Το Gimblett Gravels "Element" Syrah - Blank Canvas είναι ένα χαρμάνι από 60% ολόκληρα τσαμπιά Syrah και φλοιούς από Gruner Veltliner. Η μέθοδος αυτή είναι ευρέως γνωστή στο Cote-Rotie (με τη διαφορά ότι εκεί χρησιμοποιούν το Viognier) και γίνεται για να δώσει έξτρα αρώματα και να τονίσει ακόμα περισσότερο τον πικάντικο χαρακτήρα του κρασιού. Η ζύμωση διαρκεί 16 ημέρες με συχνή ανάδευση για να εκμεταλλευτούν όλα τα αρωματικά στοιχεία των δυο ποικιλιών. Στη συνέχεια μένει για 14 μήνες σε βαρέλια πρώτης και δεύτερης φύσης, για να εμφιαλωθεί τελικά αφιλτράριστο και να σε αποστομώσει με το ζουμερό φρούτο και την κομψή αλλά πολύπλοκη δομή του.
Έχει ήδη ξεκινήσει να είναι στην καλύτερή του φάση, που σημαίνει πως μπορείς να το απολαύσεις άνετα τώρα, ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή…μέχρι περίπου το 2030!