ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μπλε Αλεπού 2020 - Κτήμα Κυρ-Γιάννη
€51,90
€45,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Την είδε τελικά ή όχι;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σίγουρα σπάνιας ράτσας, εθεάθη μία και μόνο φορά, τον Σεπτέμβριο του 2009, αργά το βράδυ στο τελείωμα του τρύγου, όταν ο Στέλιος Μπουτάρης απολάμβανε τη γλυκιά κούραση της στιγμής κάτω από τη δρυ στο κέντρο του κτήματος. Ήταν μικρή. Πετάχτηκε μέσα από τα κλήματα, κοιτάχτηκαν για λίγο και ύστερα εξαφανίστηκε και πάλι μέσα σε αυτά. Του φάνηκε πως ήταν μπλε. Ποιος ξέρει…

Από τότε τη συναντάς αποκλειστικά στα καλύτερα κελάρια Ελλάδας και εξωτερικού, δίπλα σε μεγάλες ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα. Μικρής παραγωγής, εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού.

Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Merlot αλλά και Petit Verdot σε μια προσπάθεια ανάδειξης της διεθνούς διάστασης του ελληνικού αμπελώνα. Η Μπλε Αλεπού 2020 του Κτήματος Κυρ Γιάννη, ωριμάζει για 16 μήνες σε νέα Γαλλικά δρύινα βαρέλια (80% 225lt και 20% 500lt). Μετά την εμφιάλωση, παραμένει για 12 ακόμη μήνες στη φιάλη και η μικρή Μπλε Αλεπού είναι έτοιμη για παιχνίδι. Και όταν λέμε μικρή το εννοούμε. Γιατί έχει τουλάχιστον μια δεκαετία μπροστά της μέχρι να ενηλικιωθεί.

Πολλοί τη συγκρίνουν με κορυφαία κρασιά του Bordeaux και της Βουργουνδίας. Εδώ που τα λέμε, από την πρώτη κιόλας γουλιά προσπαθείς να φέρεις στο μυαλό το καλύτερο κρασί που έχεις πιεί. Και δεν είναι εύκολο.

Με την αγορά 3 φιαλών θα τις παραλάβεις στην ξύλινη κασετίνα με την ιστορία του κρασιού υπογεγραμμένη από τον Στέλιο Μπουτάρη.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ κόκκινο χρώμα, συμπαγές, με πορφυρές (μπλε) ανταύγειες.

Φινετσάτη μύτη που εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου στο ποτήρι. Αρχικά έρχονται τα μπαχάρια. Φρεσκοτριμένο πιπέρι, κανέλα και βανίλια. Ώριμο κεράσι και δαμάσκηνο σε μαρμελαδένια μορφή συνεχίζουν, ενώ νωπό χώμα, καραμέλα, σοκολάτα, μανιτάρι, μελάνι, καπνός και ξηροί καρποί συμπληρώνουν το πολύπλοκο αρωματικό σύνολο. Περίμενε λίγο. Έχει κι άλλο…

Δομημένο στόμα με βελούδινη υφή. Αισθητές, καλοδουλεμένες και όμορφα ενσωματωμένες τανίνες σε πλήρη ισορροπία με τη νευρώδη οξύτητα που χαρίζει ζωντάνια.  Το φρούτο υποστηρίζεται από την αλκοόλη στο στόμα αφήνοντας κεράσι και δαμάσκηνο, βουτηγμένα στη σοκολάτα και πασπαλισμένα με κανέλα και καρύδι. Η εντυπωσιακά μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει τα γλυκά μπαχάρια στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Merlot, Petit Verdot
Αρώματα Πιπέρι, κανέλα, βανίλια, ώριμο κεράσι, μαρμελάδα δαμάσκηνο, νωπό χώμα, καραμέλα, σοκολάτα, μανιτάρι, μελάνι, καπνός, ξηροί καρποί.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 16 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΠΛΕ ΑΛΕΠΟΥ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με rib eye, κυνήγια με σάλτσα κρασιού, μάγουλα μόσχου κρασάτα ή στηθοπλευρές.

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}