ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bricco Roche Barbera Nizza Riserva DOCG 2015 - Tenuta il Falchetto
Tenuta Il Falchetto

BRICCO ROCHE BARBERA NIZZA RISERVA DOCG 2015 - TENUTA IL FALCHETTO

  Ιταλία / Piemonte
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Decanter, με 97pts, το κατέταξε στα καλύτερα 20 κρασιά του 2017!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Bricco Roche Barbera Nizza Riserva DOCG 2015 Tenuta il Falchetto ανήκει, με βάση το Decanter, στα 20 καλύτερα κρασιά στον κόσμο το 2017 (97 βαθμούς του δώσανε, δεν αστειεύονται!). Σκέψου ότι τότε είπαν ότι έχει αρκετά χρόνια μπροστά του. Και τώρα, τρία χρόνια αργότερα, έχουμε μερικές φιάλες του 2015 στα χέρια μας. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και οι φιάλες λίγες!

Το οινοποιείο Tenuta il Falchetto ξεκίνησε τη λαμπρή πορεία του το 1940, στην περιοχή Cuneo, ενώ πίσω από αυτό βρίσκεται η διάσημη οικογένεια Forno. Η αλήθεια είναι πως η φήμη των κρασιών τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της Ιταλίας. Κάθε χρόνο φιγουράρουν σε λίστες με τα καλύτερα Ιταλικά κρασιά ή ακόμα και του κόσμου, όπως συνέβη με το Bricco Roche Barbera Nizza Riserva DOCG 2015 Tenuta il Falchetto.

Η περιοχή Nizza είναι από τις πιο σημαντικές και ανερχόμενες περιοχές για εξαιρετικής ποιότητα κρασιά της ποικιλίας Barbera. Σκέψου πως μιλάμε για ένα πολύ μικρό «χωριό», με ελάχιστη παραγωγή, που όμως έχει καταφέρει και έχει δικό του DOCG, ενώ παράλληλα έχει πολύ αυστηρούς κανονισμούς και προϋποθέσεις για τα κρασιά του (πολύ πιο αυστηρές από το Asti και την Alba). Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κρασιών με φανταστική συμπύκνωση, δομή και με εξαιρετικές δυνατότητες παλαίωσης. Ένα τέτοιο κρασί είναι και το Bricco Roche Barbera Nizza Riserva DOCG 2015 Tenuta il Falchetto και όπως όλα δείχνουν το 2015 είναι ίσως η καλύτερή του χρονιά, έως τώρα! Η 14μηνη παλαίωση σε γαλλικά barriques δε μπορεί να επισκιάσει ούτε στο ελάχιστο τη μαγική συμπύκνωση αυτού του κρασιού, αντιθέτως τη «ντύνει» και την προετοιμάζει για μαραθώνιο στο χρόνο!

Μπορεί να πίστευες πως η Barbera είναι ο φτωχός συγγενής του Βασιλιά Nebbiolo, αλλά με μια γουλιά από αυτό το κρασί θα ξεχάσεις όλα όσα ήξερες μέχρι σήμερα! Άλλωστε κάθε βασιλιάς χρειάζεται και τη Βασίλισσά του, δε νομίζεις;

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και μεθυστική μύτη. Αρώματα μαύρου κερασιού, βύσσινου, cassis και δαμάσκηνου συνδυάζονται με νότες βανίλιας, βιολέτας, κέδρου, καραμέλας, καφέ και πιπεριού. Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, που σχεδόν το μασάς, κοφτερή οξύτητα και υψηλές αλλά ώριμες τανίνες. Ζουμερά ώριμα μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχάρια, βότανα, τσάι, καφές και κακάο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 16%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Barbera
Αρώματα Μαύρο κεράσι, βύσσινο, cassis, δαμάσκηνο, βανίλια, βιολέτα, κέδρος, καραμέλα, πιπέρι, γλυκά μπαχάρια, βότανα, τσάι, καφές, κακάο.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BRICCO ROCHE BARBERA NIZZA RISERVA DOCG 2015 - TENUTA IL FALCHETTO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με osso buco με gremolata, bistecca alla Fiorentina, αγριογούρουνο στιφάδο, μοσχαράκι bourguignon.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}