Το Cabernet Franc από τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου, δεν μπορεί να λείπει από κανένα σωστό και καλά οργανωμένο καλοκαιρινό barbeque. Το βαθύ πορφυρό του χρώμα και τα αρώματα από ψημένη κόκκινη και πράσινη πιπεριά, σε συνδυασμό με την πλούσια δομή του, θα σε κερδίσουν από την πρώτη κιόλας γουλιά και δεν θα το αποχωριστείς εύκολα. Φέρει και την υπογραφή «Επιλογές Κωνσταντίνου» και εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν!
Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος το 1983 φύτεψε τα πρώτα του αμπέλια στην ημιορεινή Αχαΐα, σε υψόμετρο 950 μέτρα. Η θέση που επέλεξε να καλλιεργήσει δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού κατάλαβε αμέσως τη δυναμική του terroir, σε μια τοποθεσία που περιβάλλεται από τα όρη Παναχαϊκό, Χελμό και Ερύμανθο, με τα δροσερά αεράκια να ωριμάζουν άριστα τα σταφύλια. Σήμερα, η συλλογή «Επιλογές Κωνσταντίνου» , εκφράζει εκείνο το όραμα του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ποικιλιών που προσαρμόστηκαν σε αυτό τον τόπο και έδωσαν αριστουργηματικά κρασιά.
Το Cabernet Franc, θεωρείται από τις ζόρικες ποικιλίες στο αμπέλι και οι απόκρημνοι και δυσπρόσιτοι λόφοι, έβαλαν έναν ακόμα βαθμό δυσκολίας στην καλλιέργεια και τη συγκομιδή του. Μετά τη ζύμωσή του ωρίμασε μέσα σε δρύινα βαρέλια για 18 περίπου μήνες και τα φινετσάτα του αρώματα ισορρόπησαν την αίσθηση του βαρελιού και έδωσαν ένα πολύ απολαυστικό αποτέλεσμα.
Το Cabernet Franc από τις Επιλογές Κωνσταντίνου πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε με pizza, οποιοδήποτε κρεατικό για bbq και αν το δροσίσεις και για μισή ωρίτσα θα είναι βάλσαμο!