ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cabernet Sauvignon 2015 - Οινοποιείο Γκίκα
Οινοποιείο Γκίκα

CABERNET SAUVIGNON 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΚΑ

  Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα Αληθινό Cabernet που διψάει για Αίμα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι, ναι, ξέρουμε. Και εμείς το αγαπάμε το Cabernet Sauvignon. Δεν είναι καθόλου τυχαία μια από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες παγκοσμίως και μια από τις περισσότερο καλλιεργούμενες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Και η Βασιλική Γκίκα το αγαπάει όμως και μάλιστα πολύ. Και πως να μην το αγαπάει αφού σπούδασε οινολογία και «ανδρώθηκε» στην πηγή του Cabernet Sauvignon, το Bordeaux. Επιστρέφοντας το 2000 από τις σπουδές της και έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία με το Cabernet Sauvignon και τα blends του, σε οινοποιεία και στο ερευνητικό τμήμα του πανεπιστημίου κρασιού του Suze la Rousse, έφερε την τεχνογνωσία και την πειραματική της διάθεση στην ιστορική οικογενειακή επιχείρηση που ήδη μετρούσε αρκετές δεκαετίες.

Το Cabernet Sauvignon καλλιεργείται στις πλαγιές Κιθαιρώνα (τις ξέρουμε καλά πλέον) σε υψόμετρο 400μ, με την επιλογή των αμπελοτοπιών να είναι ιδανική τεχνικά για την ποικιλία.

Απόλυτη φαινολική ωρίμανση, εξαιρετικής υγείας σταφύλι και το μαγικό άγγιγμα της Βασιλικής σε όλα τα βήματα της οινοποίησης έκαναν το θαύμα τους. Για το Cabernet Sauvignon 2015 του Οινοποιείου Γκίκα, ο χυμός παρέμεινε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες με το 30% μόνο των βαρελιών να είναι νέα. Σκοπός της ήταν η ξεκάθαρη έκφραση του φρούτου της ποικιλίας χωρίς όμως να υστερεί σε πιπέρια και γλυκά μπαχάρια.

Το Cabernet Sauvignon του Οινοποιείου Γκίκα είναι ακόμη πολύ νέο. Αν σε νοιάζουν οι ηλικίες, αυτό έχει μπροστά του τουλάχιστον μια 8ετία. Οι τανίνες του όμως είναι ζουμερές. Το μπουκέτο είναι έτοιμο να ανθίσει. Και μόλις το κάνει…

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί.

Μύτη μέτριας αρωματικής έντασης  με νότες κερασιού, βατόμουρου, κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς, βιολέτας και μαύρου τσαγιού. Το βαρέλι χαρίζει έξτρα πολυπλοκότητα με νύξεις κέδρου, γλυκόριζας, βανίλιας, πιπεριού και μπαχαριού.

Στο στόμα είναι μετρίου (+) όγκου, με δροσιστική οξύτητα και μέτριες (+) τανίνες, που ζητάνε «αίμα»… Ζουμερό και ώριμο κεράσι, βύσσινο και κράνο πλαισιωμένα από νότες δρυός, κανέλας, πιπεριού, τσαγιού και νωπού χώματος. Επίγευση μακρά και απολαυστική.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,7%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα κεράσι, βατόμουρο, κόκκινη πιπεριά, βιολέτα, μαύρο τσάι, κέδρος, γλυκόριζα, βανίλια, πιπέρι, μπαχάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CABERNET SAUVIGNON 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΚΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα καλοψημένο ρολό κιμά ή με μια μπριζόλα στα κάρβουνα.

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}