Το Wild Rooster Cabernet Sauvignon από την Οινοποιία Αϊβαλή, ανήκει στην κατηγορία των κρασιών γιγάντων του ελληνικού αμπελώνα και υπάρχουν πολλοί λόγοι που το λέμε αυτό. Ένα στιβαρό κρασί, με βαρελάτο χαρακτήρα, βουτυράτη νοστιμιά, βοτανικά και ανθικά στοιχεία στην τέλεια ισορροπία, μπαχαρένιο τελείωμα και μια αδίστακτα κομψή φρουτένια αίσθηση που δεν χάνεται ποτέ. Ο ελληνικός αμπελώνας και ο οινοποιός που έχει αγγίξει την τελειότητα, δημιούργησαν ένα μοναδικό Cabernet Sauvignon, που θα μπορούσε άνετα να κονταροχτυπηθεί με τα αντίστοιχα Μπορντολέζικα.
Η οικογένεια Αϊβαλή πλέον έχει δημιουργήσει δικιά της σχολή στην ελληνική αμπελουργία και οινοποιία. Οι αρχές και η φιλοσοφία της βασίζονται στα γαλλικά πρότυπα οινοποίησης, σαφώς προσαρμοσμένα στην τεράστια εμπειρία τους, στην δημιουργία κρασιών που αντέχουν στο χρόνο, αλλά διατηρούν μια μοναδική φρεσκάδα. Ο στόχος πατέρα και γιου στην παραγωγή κρασιών με δυναμικό που ξεπερνάει τη 10ετία, δεν έχει επιτευχθεί τυχαία. Η τελειομανία και ο έλεγχος και της παραμικρής λεπτομέρειας, κάνει τελικά τη διαφορά και πλέον το απάνθισμα των κρασιών τους, είναι παραδείγματα προς μίμηση για πολλούς.
Το «στρεσάρισμα» των αμπελιών, οι ηλικίες των ριζών και τα στερημένα λίπανσης για χρόνια αμπέλια, καταλήγουν σε εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις με τρομακτική συμπύκνωση και όγκο. Η παραμονή σε βαρέλι για 12 μήνες και η εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα, ενίσχυσε την πολυπλοκότητά του, στρογγυλεύοντας παράλληλα τις ρωμαλέες ταννίνες του, σε ένα κρασί φτιαγμένο για τους φανατικούς λάτρεις της ποικιλίας.
Το Wild Rooster Cabernet Sauvignon από την Οινοποιία Αϊβαλή, είναι σαφώς ένα από τα καλύτερα Cabernet που θα δοκιμάσεις. Έχει φτιαχτεί ξεκάθαρα για παλαίωση, αλλά το μαγικό χάρισμα της οικογένειας το κάνει από τώρα ιδιαίτερα απολαυστικό και νόστιμο. Σου προτείνουμε να το δοκιμάσεις τώρα, αλλά να ξέρεις πως η εξέλιξή του στο χρόνο, θα είναι σχεδόν συγκινητική.