Το Lazuli Cabernet Sauvignon Vina Aquitania είναι από τα χιλιανά κρασιά που πρέπει να έχουν την αμέριστη προσοχή σου.Το όνομά του προέρχεται από τον μπλε πολύτιμο λίθο της Χιλής, Lapis Lazuli και εμάς αυτό μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.
Άκου τώρα ποια είναι η ομάδα πίσω από το Lazuli Cabernet Sauvignon Vina Aquitania. Κρατιέσαι; Όλα ξεκίνησαν γύρω στο 1990, όταν ο οινοποιός του Chateau Margaux, Paul Pontallier και ο πρώην ιδιοκτήτης του Chateau Cos d'Estournel, Bruno Prats αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον κορυφαίο Χιλιανό οινολόγο και φίλο τους, Felipe de Solminihac για τη δημιουργία περιορισμένης παραγωγής κρασιών μπορντολέζικων ποικιλιών από τους πρόποδες της οροσειράς των Άνδεων. Στην πορεία, στην παρέα προστέθηκε και ο Ghislain de Montgolfier, ιδιοκτήτης της σαμπάνιας Bollinger.
Το Lazuli Cabernet Sauvignon Vina Aquitania κυκλοφορεί μόνο σε κορυφαίες χρονιές. Τα σταφύλια προέρχονται από την περιοχή Penalolen, στο βόρειο τμήμα της Valle del Maipo και πέρα από την πολύ μικρή απόδοση των αμπελώνων, περνούν εξαιρετικά αυστηρή διαλογή, ρόγα ρόγα. Ο χυμός παρέμεινε 16 μήνες σε δρύινα βαρέλια πρώτης και δεύτερης χρήσης έως ότου κρίνουν ότι είναι έτοιμος να σε ενθουσιάσει με τη συμπύκνωση φρούτου και την πολυπλοκότητά του.
Είναι ένα κρασί που δε χρειάζεται βιασύνες. Είναι τέλειο τώρα, αλλά όπως και όλα τα μεγάλα Bordeaux, μπορείς να του δώσεις τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα.
Αυτά.