ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Lazuli Cabernet Sauvignon 2020 - Vina Aquitania
Vina Aquitania

LAZULI CABERNET SAUVIGNON 2020 - VINA AQUITANIA

  Χιλή
€44,40
€38,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Cabernet Sauvignon θρύλος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Lazuli Cabernet Sauvignon Vina Aquitania είναι από τα χιλιανά κρασιά που πρέπει να έχουν την αμέριστη προσοχή σου.Το όνομά του προέρχεται από τον μπλε πολύτιμο λίθο της Χιλής, Lapis Lazuli και εμάς αυτό μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Άκου τώρα ποια είναι η ομάδα πίσω από το Lazuli Cabernet Sauvignon Vina Aquitania. Κρατιέσαι; Όλα ξεκίνησαν γύρω στο 1990, όταν ο οινοποιός του Chateau Margaux, Paul Pontallier και ο πρώην ιδιοκτήτης του Chateau Cos d'Estournel, Bruno Prats αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον κορυφαίο Χιλιανό οινολόγο και φίλο τους, Felipe de Solminihac για τη δημιουργία περιορισμένης παραγωγής κρασιών μπορντολέζικων ποικιλιών από τους πρόποδες της οροσειράς των Άνδεων. Στην πορεία, στην παρέα προστέθηκε και ο Ghislain de Montgolfier, ιδιοκτήτης της σαμπάνιας Bollinger.

Το Lazuli Cabernet Sauvignon Vina Aquitania κυκλοφορεί μόνο σε κορυφαίες χρονιές. Τα σταφύλια προέρχονται από την περιοχή Penalolen, στο βόρειο τμήμα της Valle del Maipo και πέρα από την πολύ μικρή απόδοση των αμπελώνων, περνούν εξαιρετικά αυστηρή διαλογή, ρόγα ρόγα. Ο χυμός παρέμεινε 16 μήνες σε δρύινα βαρέλια πρώτης και δεύτερης χρήσης έως ότου κρίνουν ότι είναι έτοιμος να σε ενθουσιάσει με τη συμπύκνωση φρούτου και την πολυπλοκότητά του.

Είναι ένα κρασί που δε χρειάζεται βιασύνες. Είναι τέλειο τώρα, αλλά όπως και όλα τα μεγάλα Bordeaux, μπορείς να του δώσεις τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα.

Αυτά.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι βαθύ ρουμπινί χρώμα με μπορντό ανταύγειες.

Εκλεπτυσμένη, πολύπλοκη μύτη γεμάτη βατόμουρο, μαύρο κεράσι, σταφίδα, κασίς και σύκο. Βοτανικές νύξεις μέντας, καπνός και μπαχάρι συμπληρώνουν το συνεχώς εξελισσόμενο σύνολο.

Βελούδινο στο στόμα, με ωραίες, ζουμερές τανίνες, αναζωογονητική οξύτητα και έντονο φρούτο με το βατόμουρο να συνδυάζεται με μόκα και καπνό. Η φρουτένια αίσθηση αποκτά βοτανικό χαρακτήρα και παραμένει στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Valle Del Maipo, Χιλή
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα Βατόμουρο, μαύρο κεράσι, σταφίδα, κασίς, σύκο, μέντα, καπνός, μπαχάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 16 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LAZULI CABERNET SAUVIGNON 2020 - VINA AQUITANIA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με burger, χοιρινά παΐδακια με hoisin, rib eye

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}