Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι! Το ίδιο θα έπρεπε να είσαι κι εσύ! Η νέα ετικέτα του Γιάννη Τσέλεπου από το κτήμα Δρυόπη είναι εδώ και σύμφωνα με τον μετρ του βαρελιού, είναι το καλύτερό του κρασί!
Ο Γιάννης Τσέλεπος δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει ακόμη και Γάλλους παραγωγούς να ζηλέψουν τα κρασιά του. Το Cava Δρυόπη είναι το υπερ-premium κρασί του, που θα βγαίνει μόνο σε κορυφαίες χρονιές και με την καλύτερη δυνατή σύνθεση ανάλογα με τη σοδειά.
Για την Cava Δρυόπη, επιλέχτηκε το blend 70% Αγιωργίτικο και 30% Cabernet Sauvignon. Στον αμπελώνα με τα παλαιά κλήματα, στη γνωστή Grand Cru περιοχή Κούτσι της Νεμέας, η χαμηλή στρεμματική απόδοση και οι πρωτοποριακές αμπελουργικές τεχνικές που εφαρμόζονται, δίνουν στον Γιάννη την καλύτερη έκφραση τόσο του Αγιωργίτικου, όσο και του μοναδικού terroir. Το Cabernet Sauvignon επιλέχθηκε από τον αγαπημένο του αμπελώνα στην Τεγέα Αρκαδίας. Το πολύτιμο ζουμί ωρίμασε για 24 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, από τα οποία το 70% είναι καινούργιο ενώ το υπόλοιπο 30% δεύτερης χρήσης. Στη συνέχεια εμφιαλώθηκε και οι φιάλες φυλάχτηκαν για 24 μήνες στο κελάρι του οινοποιείου πριν ο Γιάννης κρίνει ότι είναι έτοιμο.
Αν δεν κρατιέσαι, απόλαυσέ το τώρα. Σίγουρα όμως κράτα στην άκρη όσο περισσότερες φιάλες μπορείς, γιατί αν έχεις υπομονή, το Cava Δρυόπη είναι ένα κόκκινο κρασί που θα εξελιχθεί μαγικά για τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμα. Αν έχεις υπομονή…