ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chateau Capbern 2019 - Chateau Capbern
Chateau Capbern

CHATEAU CAPBERN 2019 - CHATEAU CAPBERN

  Γαλλία / Bordeaux
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το μικρό του αδερφάκι του Calon-Segur, με βαθμολογίες και τιμή που βγάζει μάτι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Chateau Capbern είναι ένα θεϊκό Saint-Estephe με την υπογραφή του διάσημου Third Growth, Chateau Calon-Segur. Σαν να μην έφτανε αυτό, η χρονιά του 2019 θεωρείται απλά εξαιρετική με βαθμολογίες όπως: 94pts από Jeb Dunnuck, 93pts από James Suckling, 92pts από Wine Spectator, 92pts από Decanter, 91pts από Vinous και με πραγματικά μικρή τιμή συγκριτικά με το μεγαλείο του.

Το Chateau Capbern βρίσκεται στο Saint-Estephe και είναι κάτω από την ομπρέλα του Calon-Segur. Όπως καταλαβαίνεις η ίδια ομάδα ασχολείται, με την ίδια εμμονή στη λεπτομέρεια, τόσο με το μεγάλο κρασί του Calon-Segur όσο και με το μικρό του αδερφάκι, το Chateau Capbern. Η χρονιά του 2019 αποτελείται από 68% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot και 4% Petit Verdot. Το κρασί ζύμωσε και ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα (60% καινούργια) για τουλάχιστον 18 μήνες. Το κρασί εμφιαλώνεται μετά από ήπιο φιλτράρισμα και το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό.

Οι κριτικοί λένε πως το Chateau Capbern είναι απολαυστικό τώρα αλλά μπορείς να γευτείς όλο το μεγαλείο του από το 2027 και μετά.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Chateau Capbern έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα βύσσινου, δαμάσκηνου, κερασιού, μύρτιλου και μαρμελάδας σμέουρου. Νύξεις ευκαλύπτου, κέδρου, βανίλιας, πιπεριού, μπαχαριού, τσαγιού και λεβάντας συμπληρώνουν το ιδιαίτερο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά σφιχτές τανίνες. Ζουμερά φρούτα του δάσους μπλέκονται με γήινες και πικάντικες νότες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Bordeaux, Γαλλία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Αρώματα Βύσσινο, δαμάσκηνο, κεράσι, μύρτιλο, σμέουρο, ευκάλυπτο, κέδρο, βανίλια, πιπέρι, μπαχάρι, τσάι, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHATEAU CAPBERN 2019 - CHATEAU CAPBERN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με οσομπούκο, παστίτσιο, striploin με αρωματικό βούτυρο

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}