ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chinon Les Barnabes 2017 - Domaine Olga Raffault
Domaine Olga Raffault

CHINON LES BARNABES 2017 - DOMAINE OLGA RAFFAULT

  Γαλλία / Loire
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αν είναι να πιεις ένα Chinon, είναι αυτό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Καιρός να κάνεις χώρο στην κάβα σου. Το ζήταγες διακαώς και το έψαχνες παντού. Έφτασε η στιγμή που το Chinon Les Barnabes 2017 από το ιστορικό οινοποιείο της Olga Raffault μπήκε στο κελάρι μας. Απίθανη φινέτσα, μεθυστικά αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων, κάνουν πρακτικά αδύνατο να μην το ερωτευτείς κεραυνοβόλα με την πρώτη γουλιά.

Στην γευσιγνωσία "The Rare Side of France", όπου δοκιμάστηκαν αποκλειστικά παλιές σοδειές γαλλικών κρασιών, το Chinon της Olga Raffault ήταν μια πρσθήκη τελευταίας στιγμής που όμως έμελλε να γίνει το αστέρι της βραδιάς. Όλοι όσοι το δοκίμασαν, έκλεισαν από τότε τις φιάλες τους! Και δεν είχαν άδικο.

Το οινοποιείο της Olga Raffault είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο 4 γενεών και ένα από τα παλαιότερα της περιοχής. Η Olga Raffault ή αλλιώς η «Βασίλισσα Όλγα» όπως την αποκαλούν, αφιέρωσε τη ζωή της στην περιοχή και το κρασί που τόσο αγαπούσε. Γιατί Βασίλισσα; Γιατί τα κρασιά της ήταν εικονικά και εκείνη μια από τους «προστάτες» της περιοχής. Κατάφερε όλη αυτή την αγάπη να την περάσει και στους απογόνους της, οι οποίοι συνεχίζουν με το ίδιο πάθος να δημιουργούν κρασιά συγκινήσεων. Το συγκεκριμένο Chinon προέρχεται από ένα αμπελοτόπι ξεκομμένο από τα υπόλοιπα του κτήματος. Το αμπελοτόπι Les Barnabes βρίσκεται δυτικά, χαμηλά σε μια πλαγιά στην περιοχή Veron, κοντά στο Λίγηρα. Η ζουμερή και φρουτώδης έκφραση αυτού του Cabernet Franc μιλάει από μόνη της και έχει πολλά να πει. Μετά τον χειρωνακτικό τρύγο, ζυμώνει σε ανοξείδωτη δεξαμενή με γηγενείς ζύμες, έτσι ώστε τίποτα να μην επισκιάσει την αυθεντική κομψότητα και το ζουμερό φρούτο του. Οι γηγενείς ζύμες υπογραμμίζουν το μοναδικό terroir της περιοχής με ένα μαγικό τρόπο. Κάθε γουλιά σε μεταφέρει σε λιβάδια με βιολέτες και κεράσια, δίπλα στον ποταμό Λίγηρα.

Μια φιάλη Chinon Les Barnabes 2017 είναι το καλύτερο «εισιτήριο» που θα μπορούσε να έχει κάποιος για να ταξιδέψει νοητά σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Γαλλίας και του κόσμου. Στο υποσχόμαστε!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο πορφυρό.

Μύτη εντυπωσιακή με αρώματα βιολέτας και λεβάντας να μπλέκονται γλυκά με νότες ζουμερού κερασιού, βύσσινου, μύρτιλου, κανέλας, πράσινου πιπεριού και τσαγιού.

Στο στόμα είναι μετρίου σώματος, με ισορροπημένη οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Κεράσι, φραγκοστάφυλο, φύλλα τσαγιού, βιολέτα, λεβάντα, μπαχάρι, πιπέρι και κανέλα γεμίζει το στόμα σε κάθε γουλιά. Διακριτικός mineral χαρακτήρας χαρίζει έξτρα πόντους πολυπλοκότητας. Η επίγευση τσαγιού μένει στο στόμα για ώρα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Chinon, Λίγηρας
Ποικιλία Cabernet Franc
Αρώματα Κεράσι, φραγκοστάφυλο, φύλλα τσαγιού, βιολέτα, λεβάντα, μπαχάρι, πιπέρι, κανέλα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CHINON LES BARNABES 2017 - DOMAINE OLGA RAFFAULT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με κόκορα κοκκινιστό, κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί ή με ένα ψαρονέφρι δίπλα σε ψητά λαχανικά.

Coq au vin (κόκορας κρασάτος)

2000 gr. κόκορα
Για την Μαρινάδα
1200 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
3 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
2-3 κλωναράκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
15 κόκκους μαύρο πιπέρι


Για το Μαγείρεμα
2 κρεμμύδια ξερά
250 gr. μανιτάρια champignon μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
200 gr. καπνιστή πανσέτα ή μπέικον
250 ml. ζωμό κοτόπουλου
250 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
100 ml. μπράντυ ή κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Zητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τον κόκορα σε μερίδες.
Έπειτα τον πλένουμε και τον καθαρίζουμε από τυχόν υπολείμματα φτερών.

Προετοιμασία
Θα πρέπει ο κόκορας να μαριναριστεί για 24 τουλάχιστον ώρες. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας του κόκορα να μαλακώσει ακόμη περισσότερο!Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, τις δάφνες και το φρέσκο θυμάρι. Καλύπτουμε με το κόκκινο κρασί, από το οποίο κρατάμε 1 φλυτζάνι για το μαγείρεμα. Αφήνουμε τον κόκορα σκεπασμένο, στη μαρινάδα μέσα στο ψυγείο.

Για το Μαγείρεμα

Αφαιρούμε τον κόκορα από την μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τον στεγνώσουμε και να μην έχει καθόλου υγρασία. Αφαιρούμε τη δάφνη, το θυμάρι και τα πιπέρια, σουρώνουμε την μαρινάδα και κρατάμε τα λαχανικά στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο να κάψουν. Σωτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσοκαφέ χρώμα. Έπειτα μεταφέρουμε τα κομμάτια του κόκορα σε πλατιά κατσαρόλα, με χοντρό πάτο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα λαχανικά της μαρινάδας, τα οποία έχουμε σωτάρει για 2 λεπτά στο τηγάνι που σωτάραμε και τον κόκορα. Προθέτουμε  στην κατσαρόλα το σκόρδο σωταρισμένο, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την ζάχαρη, τον ζωμό, το θυμάρι και την μαρινάδα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μεχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει περίπου το 1/4 από τα υγρά.

Κόβουμε την πανσέτα ή το μπέικον σε κύβους, σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Βράζουμε περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό. Διαλύουμε το αλεύρι στο κρασί, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφήνουμε το φαγητό το φαγητό περίπου 15-20 λεπτά να κάτσει και σερβίρουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}