ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Christiana 2017 - Κτήμα Χαρλαύτη
Κτήμα Χαρλαύτη

CHRISTIANA 2017 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

  Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ό,τι πιο καυτό κυκλοφορεί στο οινικό στερέωμα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν συναντιούνται ένας έμπειρος οινολόγος και η πιο hot ποικιλία της Αργεντινής στη Νεμέα, δημιουργείται το θαύμα που ονομάζεται Christiana του Κτήματος Χαρλαύτη! Η εσοδεία του 2017 μόλις κυκλοφόρησε και είναι απλά μοναδική!

Tο Christiana του Κτήματος Χαρλαύτη ήταν το πρώτο ελληνικό Malbec. Τα κλήματα ήρθαν απευθείας από τη Mendoza της Αργεντινής, φυτεύτηκαν και καλλιεργήθηκαν στον ιδιόκτητο αμπελώνα του Κτήματος Χαρλαύτη, στην Αχλαδιά Νεμέας. Ο πολύπειρος οινολόγος Πάνος Ζουμπούλης, δούλευε για χρόνια στην Αργεντινή (Bodegas Krontiras αν σου λέει κάτι!) με την αγαπημένη ερυθρή ποικιλία. Όπως καταλαβαίνεις δε θα μπορούσαν να έχουν διαλέξει καταλληλότερο άνθρωπο γι’ αυτό το τολμηρό πείραμα. Η επιτυχία του Ζουμπούλη σε αυτό το εγχείρημα είναι τόσο σαρωτική που το Christiana είναι το πρώτο κρασί του κτήματος που εξαντλείται κάθε χρόνο.
Το Malbec προσαρμόστηκε μοναδικά στο terroir της Νεμέας και δίνει εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια. Ο πολύτιμος χυμός τους ζυμώνει αρχικά σε δρύινα βαρέλια 500 lt και στη συνέχεια παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες, αποκτώντας περισσότερο γήινο χαρακτήρα αλλά και αξιοζήλευτη πολυπλοκότητα. Η παραγωγή του είναι για μια ακόμη φορά πολύ περιορισμένη και σίγουρα δε θα δει καλοκαίρι. Αν θέλεις να μοιραστείς την παγκόσμια φρενίτιδα για το Malbec, το Christiana 2017 του Κτήματος Χαρλαύτη είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος της ποικιλίας στην Ελλάδα.

Μια φιάλη Christiana δεν είναι ποτέ αρκετή οπότε ξέρεις τι να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο πορφυρό χρώμα με βιολετί ανταύγειες και εντυπωσιακά αρώματα από δαμάσκηνο, κεράσι και βατόμουρο σε μορφή μαρμελάδας. Η βιολέτα και ο ιβίσκος προσθέτουν λουλουδάτο χαρακτήρα ενώ η κανέλα, η βανίλια και το κόκκινο πιπέρι δίνουν μια πικάντικη διάσταση. Ο καπνός, ο καφές, η καραμέλα βουτύρου και το δέρμα συμπληρώνουν το πλούσιο αρωματικό προφίλ. Ζουμερό στόμα με μέτριο(+) σώμα, μέτριες, βελούδινες τανίνες και τραγανή οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Malbec
Αρώματα δαμάσκηνο, φράουλα, κεράσι, βιολέτα, ιβίσκος, κόκκινο πιπέρι, κανέλα, βανίλια, καπνός, καραμέλα βουτύρου, δέρμα, καφές
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHRISTIANA 2017 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απογείωσε ένα φιλέτο με σάλτσα κόκκινου κρασιού, πικάντικα λουκάνικα στα κάρβουνα ή κρεατικά barbecue.

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}