ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Contino Reserva 2019 - Contino (CVNE)
Cune (CVNE)

CONTINO RESERVA 2019 - CONTINO (CVNE)

  Ισπανία / Rioja
€38,10
€32,74
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

97pts από James Suckling, 93pts από Tim Atkin και Wine Advocate!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Για αρχή, το Contino Reserva του Οινοποιείου Contino είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα ισπανικά κρασιά που μπορείς να δοκιμάσεις. Τι θα πει Reserva; Στην περίπτωση της Rioja σημαίνει ότι παράγεται μόνο από τα καλύτερα σταφύλια και ότι συνολικά έχει παλαιώσει 3 χρόνια, με το ένα τουλάχιστον να είναι σε δρύινο βαρέλι, γαλλικό ή αμερικάνικο. Να αναφέρουμε και τους 97pts από James Suckling και τους 93pts από Tim Atkin και Wine Advocate!

Το Οινοποιείο Contino είναι το πρώτο chateau της Rioja, ιδρύθηκε το 1973 και ανήκει στην Compañía Vinícola del Norte de España ή αλλιώς CVNE. Όλα τα κρασιά του παράγονται από τα ιδιόκτητα αμπέλια γύρω από το οινοποιείο ενώ η οινοποιητική τους νοοτροπία πηγάζει από τις μυθικές Imperial και Viña Real Gran Reserva που παράγονταν από τον θρυλικό Ezequiel Garcia, αρχιοινοποιό της CVNE από τη δεκαετία του 1940 έως το 1970.

Το Contino Reserva παράγεται από μια σειρά μικροαμπελώνων γύρω από το οινοποιείο και το χαρμάνι του αποτελείται από 85% Tempranillo, 10% Graciano και 5% Mazuelo. Σημαντικό ρόλο στον χαρακτήρα του παίζει το αμμοπηλώδες έδαφος και το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής Rioja Alavesa που ξεχωρίζει για τα πολύ ξηρά και ζεστά καλοκαίρια και τους παγερούς χειμώνες.

Από ‘κει και πέρα, ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά, με μικρά καφάσια για να μην τραυματιστούν οι ρόγες ενώ η αυστηρή διαλογή στη συνέχεια εξασφαλίζει ότι μόνο τα καλύτερα σταφύλια θα μπουν για ζύμωση στις ανοξείδωτες δεξαμενές 12,000 λίτρων. Το Continο Reserva ωρίμασε για 24 μήνες σε γαλλικά (60%) και αμερικάνικα (40%) βαρέλια και έπειτε, για άλλους 12 μήνες στη φιάλη. Το ξέρουμε ότι ακούγεται πολύ το τόσο βαρέλι, αλλά πίστεψέ μας, θα ευγνωμονείς τον αρχιοινοποιό Jorge Navascués όταν το δοκιμάσεις.

Τώρα ή τα επόμενα 10 χρόνια, το Contino Reserva θα είναι ένα εκπληκτικό κρασί που σίγουρα θα απολαύσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Το Contino Reserva έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και εκφραστική μύτη γεμάτη μαύρα κεράσια, δαμάσκηνο και βανίλια. Σμέουρο, μανιτάρι, μοσχοκάρυδο, καπνός και σοκολάτα συμπληρώνουν το σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, με μέτριες, πολύ ευγενικές τανίνες και ζωηρή οξύτητα που δίνει φρεσκάδα και τονίζει τη φρουτώδη αίσθηση. Δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι και μοσχοκάρυδο κυριαρχούν μέσα σε τόνους σοκολάτας και καφέ, που παραμένουν στην μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Tempranillo, Mazuelo, Graciano
Αρώματα μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, βανίλια, σμέουρο, μανιτάρι, μοσχοκάρυδο, καπνός, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CONTINO RESERVA 2019 - CONTINO (CVNE)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνίσιο κότσι με κόκκινο κρασί και πουρέ πατάτας με βότανα, striploin σιτεμένο, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}