ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cuccuvaia 2010 - St Gabriel Arcangelo
Κτήμα Αγ. Γαβριήλ Αρχάγγελος

CUCCUVAIA 2010 - ST GABRIEL ARCANGELO

  Τοσκάνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα καλύτερα της χρονιάς που πέρασε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Λέγεται Cuccuvaia. Έίναι κρασί ήπιας φυσικής οινοποίησης, με ελάχιστα θειώδη (πολύ κάτω από το όριο), από την Ιταλική ποικιλία Sangiovese, σοδειάς 2010 και παράγεται στην καρδιά της ζώνης Montecucco DOCG, στον δήμο του Cinigiano στην περιοχή Maremma της Τοσκάνης!

Α, και το Cuccuvaia 2010 από το St Gabriel Arcangelo είναι ένα από τα καλύτερα κρασιά που δοκιμάσαμε τη χρονιά που πέρασε!

Πολύπλοκο, συμπυκνωμένο, με μεστό φρούτο και παρότι έχει περάσει μια ολόκληρη 5ετία στο βαρέλι, αυτό εντάσσεται στο σύνολο με μαεστρία, χαρίζοντας μπαχαρένιο τόνο χωρίς όμως να υπερκαλύπτει τον φρουτένιο χαρακτήρα της ποικιλίας.

Γνωστός με το παρατσούκλι «il Greco» και ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, ο Σταύρος Τσούκας μεγαλουργεί στην Ιταλία από τις αρχές του '90 που εγκατέλειψε την Αθήνα και την αρχιτεκτονική για μια νέα ζωή στην Τοσκάνη.

Εκεί καλλιέργησε με βιολογικό και βιοδυναμικό τρόπο την τοπική ποικιλία Sangiovese. Χωρίς τη χρήση θειώδους, η μικρή παραγωγή του παρέμεινε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 5 χρόνια και στη συνέχεια ένα χρόνο ακόμη στη φιάλη.

Το εκπληκτικό Cuccuvaia 2010 από το St Gabriel Arcangelo ήδη ανήκει στα πιο cult κρασιά της περιοχής, με τη φήμη του να εξαπλώνεται πλέον σε όλο τον κόσμο από στόμα σε στόμα. 

Το φοβερό είναι πως όταν το δοκιμάζεις μπορείς να δεις όλα τα παραπάνω να αποτυπώνονται στο ποτήρι σου!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ γκρενά χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες στο ποτήρι.

Στη μύτη, τα ώριμα κόκκινα φρούτα, τα γλυκά μπαχάρια και η γήινη αίσθηση κυριαρχούν. Ώριμο κεράσι, μαρμελάδα βύσσινο, αποξηραμένο σύκο και κράνμπερι συνθέτουν τη φρουτένια βάση ενώ γλυκόριζα, γαρύφαλλο και κόκκινο πιπέρι χαρίζουν μπαχαρένιο τόνο. Καφές, καπνός, ξύλο, δέρμα και νωπό χώμα κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους συντελώντας στον ιδιαίτερα πολύπλοκο χαρακτήρα του ενώ καραμέλα βουτύρου και σοκολάτα ολοκληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Πλούσιο στόμα, βελούδινο, με τις καλοδουλεμένες μέτριας έντασης τανίνες να εντάσσονται όμορφα και την τσιμπημένη οξύτητα να χαρίζει νεύρο και ένταση. Φράουλα, σύκο, δαμάσκηνο και βύσσινο ξεχωρίζουν στο στόμα σε φόντο δέρματος, κακάο και καφέ. Το μακράς διάρκειας τελείωμα αφήνει αίσθηση γλυκόριζας στο στόμα που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Τοσκάνη
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα κεράσι, σύκο, βύσσινο, γλυκόριζα, κόκκινο πιπέρι, καπνός, σοκολάτα, χώμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 60 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CUCCUVAIA 2010 - ST GABRIEL ARCANGELO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κοκκινιστό μοσχαράκι, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, μπιφτέκια στα κάρβουνα ή κίτρινα τυριά.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}