Το Cuvee Esperance του Γιάννη Παπαργυρίου είναι ένα θηρίο συμπύκνωσης και έντασης! Από τα πιο ψηλά του αμπέλια (στα 850μ) και από μια ποικιλία έκπληξη και για τον ίδιο, δημιούργησε ένα κρασί το οποίο συγκαταλέγει ανάμεσα στα μεγάλα προσωπικά του στοιχήματα.
Το Cuvee Esperance Παπαργυρίου βγαίνει βόλτα στην αγορά σε ελάχιστες φιάλες. Esperance όπως ελπίδα στη γαλλική γιατί ο Γιάννης Παπαργυρίου πιστεύει σε αυτές τις διεθνείς ποικιλίες και στο μεγαλείο του ελληνικού terroir, που μπορεί να φιλοξενήσει τα πάντα. Αρκεί ο μαέστρος να γνωρίζει καλά το κομμάτι.
Όταν ανακάλυψε τυχαία πριν 7 χρόνια ανάμεσα στα Ασύρτικά του ένα κλήμα "μαύρο" όπως μας είπε, αποφάσισε να μάθει την ταυτότητά του. Το μπόλιασε σε 80 φυτά αρχικά και αργότερα σε άλλα 450. Όταν επιτέλους ανακαλύφθηκε η ταυτότητα του υπόπτου, εξηγήθηκαν πολλά. Η ποικιλία μυστήριο που κρύβεται πίσω από το Cuvee Esperance ήταν το Montepulciano που σε συνδυασμό με το υψόμετρο του αμπελώνα έδωσε ένα κόκκινο κρασί με φυσική υψηλή οξύτητα και φινέτσα. Παρέμεινε σε γαλλικά βαρέλια 300lt για 12 μήνες για να ημερέψει και να στρογγυλέψει τον απείθαρχο χαρακτήρα του, ενώ με το αλκοόλ να φτάνει σχετικά ψηλά (14.5%) ετοιμάσου για μία έντονη εμπειρία και ένα εκρηκτικό στόμα που θα σε αποπλανήσει.
Το Cuvee Esperance είναι ένα γαστρονομικό κρασί που αξίζει να του δώσεις χρόνο... αν μπορείς. Σε προκαλούμε!