Το Dame Rouge III Day 18 Jima Winery είναι ένα κρασί μονόκερος, μοναδικής ομορφιάς, πολυπλοκότητας και εξαιρετικής σπανιότητας. Με όψιμο τρύγο, μερικώς αποξηραμένα σταφύλια (appassimento) και αλκοόλ 15% είναι ένα κρασί που θυμίζει Amarone και το κόβεις με το μαχαίρι! Για τέτοια συμπύκνωση μιλάμε!
Ο Παναγιώτης Τζίμας είναι πλέον γνωστός και αγαπημένος. Από τα χέρια του έχουμε πιει ποιήματα ή με απλά λόγια κρασιά με προσοχή στη λεπτομέρεια και μαεστρία στις ισορροπίες. Η λαμπρή του πορεία ξεκίνησε το 2013 που ξεκίνησε να στήνει το δικό του αμπελώνα στην Καλομοδιά της Άρτας. Παράλληλα, ξεκίνησε και το WSET Diploma, έναν από τους πιο σπουδαίους τίτλους στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως, τον οποίο και κατέκτησε λίγα χρόνια μετά.
Έχοντας αποκτήσει την τεχνογνωσία και αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες του εδάφους της περιοχής, αποφάσισε να φυτέψει Merlot και Cabernet Franc. O αμπελώνας βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αμβρακικό κόλπο και έτσι το έδαφος είναι πλούσιο σε πηλό, ασβέστιο και θαλάσσια απολιθώματα. Αυτός ο τύπος του εδάφους είναι υπεύθυνος για κάποια από τα πιο ρωμαλέα και πλούσια κόκκινα κρασιά του κόσμου.
Έτσι είναι και το Dame Rouge III Day 18 Jima Winery το οποίο αποτελείται από κυρίως Merlot και Cabernet Franc, όψιμου τρύγου, ενώ σε μέρος των σταφυλιών εφαρμόζεται η μέθοδος appassimento που χρησιμοποιείται για το Amarone. Μέρος των σταφυλιών δηλαδή αποξηραίνεται για να επιτευχθεί μεγαλύτερη γευστική και αρωματική συμπύκνωση. Το κρασί ζύμωσε με επιλεγμένες ζύμες και ωρίμασε σε νέο γαλλικό δρύινο βαρέλι, για 12 μήνες. Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο σε ελάχιστες φιάλες, με ετικέτα φιλοτεχνημένη από καλλιτέχνη, φίλο της οικογένειας Τζίμα.
Αν έψαχνες ένα κρασί μονόκερο για το κελάρι σου ή θέλεις να το μοιραστείς με φίλους, αυτό είναι. Με τις περισσότερες φιάλες του να έχουν ήδη εξαφανιστεί, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.