ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dame Rouge III Day 18 2021 - Jima Winery
Jima Winery

DAME ROUGE III DAY 18 2021 - JIMA WINERY

  Ελλάδα / Άρτα
€61,40
€53,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κρασί μονόκερος, σε ελάχιστες φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Dame Rouge III Day 18 Jima Winery είναι ένα κρασί μονόκερος, μοναδικής ομορφιάς, πολυπλοκότητας και εξαιρετικής σπανιότητας. Με όψιμο τρύγο, μερικώς αποξηραμένα σταφύλια (appassimento) και αλκοόλ 15% είναι ένα κρασί που θυμίζει Amarone και το κόβεις με το μαχαίρι! Για τέτοια συμπύκνωση μιλάμε!

Ο Παναγιώτης Τζίμας είναι πλέον γνωστός και αγαπημένος. Από τα χέρια του έχουμε πιει ποιήματα ή με απλά λόγια κρασιά με προσοχή στη λεπτομέρεια και μαεστρία στις ισορροπίες. Η λαμπρή του πορεία ξεκίνησε το 2013 που ξεκίνησε να στήνει το δικό του αμπελώνα στην Καλομοδιά της Άρτας. Παράλληλα, ξεκίνησε και το WSET Diploma, έναν από τους πιο σπουδαίους τίτλους στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως, τον οποίο και κατέκτησε λίγα χρόνια μετά.

Έχοντας αποκτήσει την τεχνογνωσία και αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες του εδάφους της περιοχής, αποφάσισε να φυτέψει Merlot και Cabernet Franc. O αμπελώνας βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αμβρακικό κόλπο και έτσι το έδαφος είναι πλούσιο σε πηλό, ασβέστιο και θαλάσσια απολιθώματα. Αυτός ο τύπος του εδάφους είναι υπεύθυνος για κάποια από τα πιο ρωμαλέα και πλούσια κόκκινα κρασιά του κόσμου.

Έτσι είναι και το Dame Rouge III Day 18 Jima Winery το οποίο αποτελείται από κυρίως Merlot και Cabernet Franc, όψιμου τρύγου, ενώ σε μέρος των σταφυλιών εφαρμόζεται η μέθοδος appassimento που χρησιμοποιείται για το Amarone. Μέρος των σταφυλιών δηλαδή αποξηραίνεται για να επιτευχθεί μεγαλύτερη γευστική και αρωματική συμπύκνωση. Το κρασί ζύμωσε με επιλεγμένες ζύμες και ωρίμασε σε νέο γαλλικό δρύινο βαρέλι, για 12 μήνες. Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο σε ελάχιστες φιάλες, με ετικέτα φιλοτεχνημένη από καλλιτέχνη, φίλο της οικογένειας Τζίμα.

Αν έψαχνες ένα κρασί μονόκερο για το κελάρι σου ή θέλεις να το μοιραστείς με φίλους, αυτό είναι. Με τις περισσότερες φιάλες του να έχουν ήδη εξαφανιστεί, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και μεθυστικά αρώματα μούρου, μαρμελάδας κερασιού, αποξηραμένου δαμάσκηνου, βύσσινο, βανίλιας, σοκολάτας, κανέλας, πιπεριού, καπνού, ευκάλυπτου και δέρματος.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, έντονες αλλά πολύ ώριμες τανίνες και μέτρια (+) οξύτητα. Ώριμα και μαρμελαδένια κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με νότες κακάο, καπνού και γλυκών μπαχαρικών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Άρτα
Ποικιλία Merlot, Cabernet Franc
Αρώματα Μούρο, μαρμελάδα κεράσι, αποξηραμένο δαμάσκηνο, βανίλια, σοκολάτα, κανέλα, πιπέρι, καπνό, ευκάλυπτο, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DAME ROUGE III DAY 18 2021 - JIMA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με στηθοπλευρές με μπαχαρικά, lime και soya sauce, χοιρινό με δαμάσκηνα, αγριογούρουνο με πετιμέζι

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}