ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dido "La Universal" 2019 - Venus La Universal
Venus La Universal

DIDO "LA UNIVERSAL" 2019 - VENUS LA UNIVERSAL

  Ισπανία / Catalunya
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Τι να πεις μπροστά σε κάτι τόσο τέλειο;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι κάποια κρασιά που γεννιούνται για να πουν μια ιστορία, όπως ακριβώς το Dido "La Universal" 2019 από το οινοποιείο Venus La Universal. Το δεύτερο «παιδί» του Ρενέ και της Σάρα, δυο πασίγνωστων οινοποιών με τρομερή παράδοση και βαριά οινική κληρονομιά, δημιουργήθηκε για να αφηγηθεί με πάθος την ιστορία μιας μεγάλης Garnacha από την περιοχή Montsant DO, που δε μοιάζει με καμία άλλη!

Και οι δυο έχουν ιστορική, βαθιά ριζωμένη κληρονομιά στο κρασί από τους πατεράδες τους και η ένωση τους οδήγησε σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Μαζί αποφάσισαν πως το αποτύπωμα που θέλουν να αφήσουν σ’ αυτό τον πλανήτη είναι συναισθηματικό και όχι ρύπανσης. Έτσι, αποφάσισαν να δημιουργούν κρασιά με ελάχιστες παρεμβάσεις και ήπιες φυσικές μεθόδους ώστε να επιβαρύνουν το περιβάλλον όσο λιγότερο μπορούν. Το Dido "La Universal" είναι το δεύτερο δημιούργημα τους και αποτελεί έναν ύμνο στο Grenache (Garnacha) καθώς το ιδιαίτερο έδαφος από μαύρο γρανίτη που της χαρίζει μοναδική ωριμότητα, συμπύκνωση και βαθύ χρώμα. Το Dido "La Universal" βέβαια δεν είναι μόνο Grenache αλλά ενισχύεται από 20% Syrah και 20% Merlot, Cabernet Sauvignon. Στη συνέχεια το 60% του κρασιού ωριμάζει σε διαφορετικά δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 300-4000 λίτρων, για 16 μήνες. Το υπόλοιπο 40% ωριμάζει σε τσιμεντένιες δεξαμενές για να διατηρηθεί η καθαρότητα του φρούτου. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Γιατί άλλωστε, τι να διορθώσεις στο τέλειο;

Κράτησε μερικές φιάλες για το κελάρι γιατί το μέλλον του προβλέπεται λαμπρό!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και σαγηνευτικά αρώματα κερασιού, δαμάσκηνου, βύσσινου, βατόμουρου, καραμέλας βουτύρου, βανίλιας, δέρματος, καφέ και μπαχαριού.

Ζουμερό και νόστιμο στο στόμα με μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μέτριες προς υψηλές τανίνες.

 

 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Καταλονία, Ισπανία
Ποικιλία Garnacha Tinta, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon
Αρώματα Κεράσι, δαμάσκηνο, βύσσινο, βατόμουρο, καραμέλα βουτύρου, βανίλια, δέρμα, καφέ, μπαχάρι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 16 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

DIDO "LA UNIVERSAL" 2019 - VENUS LA UNIVERSAL

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα μοσχαρίσιο burger και σάλτσα BBQ ή με ένα σπετσοφάι.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}