ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dona Silvina Reserva Malbec 2021 - Bodegas Krontiras
Bodegas Krontiras

DONA SILVINA RESERVA MALBEC 2021 - BODEGAS KRONTIRAS

  Αργεντινή / Mendoza
€84,60
€73,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κρασί σταθμός!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Dona Silvina Reserva Malbec 2021 αποπνέει ολόκληρη τη φιλοσοφία της οικογένειας του Bodega Krontiras, γύρω από την οινοποίηση και την αγάπη για το κρασί. Ένα Malbec με βάθος, όγκο, πολυπλοκότητα και παράλληλα όση ισορροπία χρειάζεται για να αποκτήσει μια πολύ υψηλή θέση στα εμβληματικά κρασιά της περοχής.

Το Bodegas Krontiras συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα οινοποιεία της Αργεντινής. Υπερσύγχρονο, βιοδυναμικά πιστοποιημένο, αποτελεί στολίδι στους πρόποδες των Άνδεων, στην πανέμορφη Μεντόζα, εκεί που παράγονται τα καλύτερα κρασιά της Αργεντινής.

Το Dona Silvina Reserva Malbec 2021, προέρχεται από τους πιο παλιούς αμπελώνες στη Lunlunta, Lujan de Cuyo, ηλικίας περίπου 120 ετών, που με μεράκι φυτεύτηκαν από την οικογένεια κατά την εγκατάσταση του οινοποιείου τους εκεί. Η εφαρμογή βιοδυναμικής και βιολογικής καλλιέργειας, δίνει πολύ προσεγμένους και ποιοτικούς καρπούς, που με μεγάλη προσοχή περισυλλέγονται ρώγα-ρώγα ώστε να φτάσουν στο χώρο της παραγωγής άθικτα και ζουμερά. Σε αυτό φυσικά βοηθάει και το μικροκλίμα τις ευρύτερης οροσειράς την Άνδεων.

Μετά τη ζύμωση με γηγενείς ζύμες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, το κρασί παλαιώνει σε αυτά για ακόμα 24 μήνες. Στη συνέχεια εμφιαλώνεται και παραμένει στη φιάλη για ακόμα 12 μήνες, κάτι που ενισχύει τον όγκο και την πολυπλοκότητά του.

Φυσικά η εξέλιξή του στο χρόνο είναι εντυπωσιακή και αν καταφέρεις και πάρεις ένα στα χέρια σου, καλό θα ήταν να το περιμένεις για μια 10ετία ακόμα. Δεν θα αντέξεις, αλλά απλά το αναφέρουμε…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό. Έντονα αρώματα από δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, μύρτιλο, βιολέτα και γαρίφαλο, πλαισιώνονται από αυτά του καπνού, της μαύρης σοκολάτας, του καφέ και από διακριτικές νότες δέρματος.

Στο στόμα είναι γεμάτου σώματος, με πλούσιες και πολύ μαλακές τανίνες, ενώ η ισορροπία της οξύτητας δίνει ακόμα μια αίσθηση φρεσκάδας. Ώριμο δαμάσκηνο, κεράσι, μούρο και cassis, δίνουν σειρά σε αρώματα από καφέ, κακάο, γλυκάνισο, κανέλα και καπνό. Η επίγευση έχει μεγάλη διάρκεια και είναι έντονη. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Malbec
Αρώματα δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, μύρτιλο, βιολέτα, γαρίφαλο, καπνός, μαύρη σοκολάτα, καφές, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10-15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

DONA SILVINA RESERVA MALBEC 2021 - BODEGAS KRONTIRAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα κόκκινου κρασιού και μούρα, μοσχαράκι bourguignon ή ώριμα καπνιστά κίτρινα τυριά.

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}