ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Dona Silvina Family Selection Malbec 2021 - Bodegas-Krontiras
Bodegas Krontiras

DONA SILVINA FAMILY SELECTION MALBEC 2021 - BODEGAS-KRONTIRAS

  Αργεντινή / Mendoza
€23,10
€20,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η εκλεπτυσμένη φύση του αργεντίνικου Malbec!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Dona Silvina Family Selection Malbec 2021 από την Bodega Krontiras είναι η επιτομή της εκλεπτυσμένης φύσης της αργεντίνικου Malbec. Το πλούσιο φρούτο από τους πρόποδες των Άνδεων, σε συνδυασμό με την καθοδήγηση του Πάνου Ζουμπούλη και το άγγιγμα του βαρελιού, δημιουργούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό!

Ο Κωνσταντίνος Κροντηράς και η σύζυγός του Silvina Macipa - Krontiras, ακολούθησαν το πάθος τους για το κρασί της Αργεντινής και το 2004 δημιούργησαν το Bodegas Krontiras στο Lujan de Cujo, την περιοχή όπου παράγονται τα καλύτερα Malbec παγκοσμίως. Το οινοποιείο τους συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα οινοποιεία της Αργεντινής. Υπερσύγχρονο και βιοδυναμικά πιστοποιημένο, αποτελεί στολίδι στους πρόποδες των Άνδεων, στην πανέμορφη Mendoza, εκεί που παράγονται τα καλύτερα κρασιά της Αργεντινής. Με την καθοδήγηση του Πάνου Ζουμπούλη και την πίστη του για τη βιοδυναμική καλλιέργεια η οικογένεια Κροντηρά, δημιουργεί υποδειγματικά κρασιά, τονίζοντας τη δυναμική των ποικιλιών και της ευρύτερης περιοχής καλλιέργειας.

Για το Dona Silvina Family Selection Malbec 2021, o Πάνος Ζουμπούλης εκμεταλλεύεται το ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής με τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας, επιτυγχάνοντας, χωρίς πολλές παρεμβάσεις, σταφύλια εξαιρετικής ωριμότητας. Ο τρύγος έχει γίνει χειρωνακτικά και η διαδικασία της καλλιέργειας και της οινοποίησης με πολύ ιδιαίτερο τρόπο, οπότε δικαίως έχει συμπεριληφθεί στην Family Selection κατηγορία κρασιών. Η ζύμωση έγινε σε  ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ωρίμαση για περίπου14 μήνες, κατά 95% μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και 5% σε αμερικάνικη δρυ. Την εμφιάλωση ακολούθησαν 6 μήνες μέσα στη φιάλη πριν διατεθεί προς άμεση απόλαυση!

Πολύπλοκο, κομψό και συμπυκνωμένο, το Dona Silvina Family Selection Malbec 2021, έχει φτιαχτεί για μεγάλες συγκινήσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό. Πλούσια αρώματα από δαμάσκηνο, βύσσινο, μαύρα μούρα, μύρτιλο, κανέλα, γλυκάνισο, καπνό, βανίλιας και νότες από μπαχάρι.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, πολλές βελούδινες τανίνες και άριστα ενσωματωμένο βαρέλι, με μέτρια έντασης οξύτητα. Πληθωρικό κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, μούρο πλαισιωμένα από λεβάντα και τσάι, με μια επίμονη και μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,8%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Malbec
Αρώματα δαμάσκηνο, βύσσινο, μαύρα μούρα, μύρτιλο, κανέλα, γλυκάνισο, καπνό, βανίλια, νότες από μπαχάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10-15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

DONA SILVINA FAMILY SELECTION MALBEC 2021 - BODEGAS-KRONTIRAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με αγριογούρουνο, φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα μανιταριών, αρνί με δαμάσκηνα στη λαδόκολλα.

Osso Bucco με gremolata και ριζότο Milanese

Για το Osso Bucco
• 4 χοντρές φέτες βοδινό μπούτι
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 1 κονσέρβα ντομάτες
• 1 λίτρο φρέσκο ζωμό κρέατος ( ή 1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό)
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
• 1 φύλλο δάφνης


για το ριζότο 
• 75g βούτυρο
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 250g ρύζι για ριζότο
• 1 πρέζα σαφράν
• 850ml ζωμός κοτόπουλου
• 60g Παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη


για την gremolata 
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• καλή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο τριμμένο



1. Για το osso bucco: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το κρέας με το αλεύρι, το βάζουμε στο τηγάνι μόλις αυτό κάψει και το αφήνουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη, και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει, προσθέστε το κρέας, κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το για 4 έως 5 ώρες ή μέχρι να γίνει το κρέας πολύ τρυφερό. Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμο. Αναμειγνύουμε τα συστατικά της gremolata και την κρατάμε για το σερβίρισμα.


2. Για το ριζότο: Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Προσθέστε το σαφράν στο ζωμό κοτόπουλο, ανακατέψτε το καλά και προσθέστε στο τηγάνι μια κουταλιά κάθε φορά. Ανακατεύετε συνεχώς, έως ότου πιει το ζωμό και προσθέστε την επόμενη κουταλιά. Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε αν έχει μαγειρευτεί το ρύζι - θα πρέπει να οι κόκκοι να εξακολουθούν να έχουν μια πολύ μικρή τραγανότητα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε την παρμεζάνα και άφθονα καρυκεύματα. 

Για να σερβίρετε, απλώστε την gremolata πάνω από το κρέας και προσθέστε το ριζότο στο πλάι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}