Όπου εμφανίζεται η Ελιά Blend των Αμπελώνων Καραβιτάκη κλέβει την παράσταση. Είναι λες και είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι το τέλειο κόκκινο κρασί για όλους, ακόμα κι αν έχουν τελείως διαφορετικά γούστα. Μα καλά, γίνεται αυτό;
Η απάντηση είναι πως ο Νίκος Καραβιτάκης ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Όταν οινοποιούσε την Ελιά Blend και έπρεπε να πάρει σημαντικές αποφάσεις όπως για παράδειγμα τι βαρέλι θα χρησιμοποιήσει, ήξερε ακριβώς τι κρασί ήθελε να φτιάξει. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, όλα ήταν πολύ προσεκτικά μελετημένα. Ο στόχος ήταν η Ελιά Blend να μπορέσει να κατακτήσει το απαιτητικό αμερικάνικο κοινό. Αυτό σημαίνει πως έπρεπε να είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί μεγαθήρια από την Καλιφόρνια, με τρομακτική συμπύκνωση, πλούσιο φρούτο, έντονο καπνιστό και πικάντικο χαρακτήρα.
Η βάση ξεκίνησε από τη μεγάλη φροντίδα στο αμπέλι και στην τέλεια φαινολική ωρίμαση του σταφυλιού, οπότε και πέτυχε την συμπύκνωση, τον πλούτο του φρούτου και ώριμες τανίνες. Η ωρίμαση σε αμερικάνικα βαρέλια για 12 μήνες του χάρισε καπνιστό και έντονα σοκολατένιο χαρακτήρα. Οι 3 ποικιλίες του blend, Syrah, Grenache και Carignan, συμπληρώνουν μοναδικά η μια την άλλη συνθέτοντας ένα πολύπλοκο μπουκέτο που πραγματικά τα έχει όλα.
Πέρασε το για λίγο από καράφα, για να ξεδιπλώσει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του, βάλε δίπλα του κάποια σιτεμένη μπριζολίτσα και μας ευχαριστείς μετά.