ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Φοίνικας Ερυθρός 2023 - Οινοποιείο Δρούβα
Οινοποιείο Δρούβα

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΡΟΥΒΑ

  Ελλάδα / Ηλεία
€13,70
€11,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα φρέσκο κόκκινο κρασί που δε θα μπορείς να αποχωριστείς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τι μπορεί να συμβεί αν 30 στρέμματα με αμπέλια στον Πύργο Ηλείας πέσουν στα χέρια μιας νεαρής οινολόγου; Το Οινοποιείο Δρούβα μπορεί να δώσει μια άκρως ενδιαφέρουσα απάντηση, με την παρθενική εμφιάλωση 3 ετικετών από τα χέρια της 27χρονης Ιουλίας Δρούβα. Και όταν λέμε από το χέρια, κυριολεκτούμε καθώς ο τρύγος είναι χειρωνακτικός και ακόμα και στην πίεση των σταφυλιών, η οποιαδήποτε μηχανική παρέμβαση είναι ελάχιστη. Η Ιουλία προέρχεται από οινική οικογένεια και έτσι η οινολογία ήταν σχεδόν μονόδρομος για εκείνη. Αν κυκλοφορείς στα wine bar της Αθήνας, ίσως και να την έχεις γνωρίσει.

Στα χέρια μας έπεσε, ο Φοίνικας Ερυθρός, ένα blend από Μαυρούδι και Αγιωργίτικο σε αναλογία 70-30. Το όνομά του προέρχεται από τους φοίνικες σε διάφορα σημεία του κτήματος. 

Ένα φρέσκο κόκκινο κρασί, που δεν ξέρει τι θα πει βαρέλι, είναι αυτό που θέλεις όταν έξω έχει 40 βαθμούς αλλά εσύ δε λες να αποχωριστείς το αγαπημένο σου χρώμα. Αν το βάλεις και για λίγο στο ψυγείο μπορεί να συνοδεύσει τέλεια καλοκαιρινά βράδια και BBQ. 

Αααάνετα…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι μέτριας έντασης πορφυρό, με ρουμπινί ανταύγειες.

Η μύτη είναι μέτριας (+) αρωματικής έντασης με τα ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα του δάσους  (βύσσινο, βατόμουρο, κεράσι και φραγκοστάφυλο) να κυριαρχούν. Νύξεις από λεβάντα, γαρύφαλλο, ιώδιο και καραμέλα βουτύρου συμπληρώνουν το πολύ ενδιαφέρον αρωματικό προφίλ.

Μετρίου όγκου σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα, και ώριμες και μαλακές τανίνες. Στο στόμα τα φρούτα (βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο φρέσκο, κράνο) ισορροπούν ανάμεσα στην φρεσκάδα  και την ωριμότητα δίνοντας ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Η αρωματική επίγευση λεβάντας θα σε ενθουσιάσει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πύργος Ηλείας
Ποικιλία Μαυρούδι, Αγιωργίτικο
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, βατόμουρο, δαμάσκηνο, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, λεβάντα, γαρύφαλλο, ιώδιο, καραμέλα βουτύρου
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΡΟΥΒΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σουτζουκάκια σμυρνέϊκα, χοιρινές μπριζόλες στο bbq, κεφτεδάκια τηγανιτά ή παπουτσάκια.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}