Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα κρασί από την πιο πολυφυτεμένη ποικιλία της Αυστραλίας, το Shiraz; Συμπυκνωμένο ώριμο κόκκινο και μαύρο φρούτο, γλυκά μπαχαρένια αρώματα, στόμα βελούδινο και πιπεράτη ΥΠΕΡ επίγευση. Όλα αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που στολίζουν την ποικιλία-πριγκίπισσα της Αυστραλίας και την κάνουν αξεπέραστη!
Το οινοποιείο d'Arenberg βρίσκεται σε μια από τις πιο γραφικές οινοπαραγωγικές γωνιές της Νότιας Αυστραλίας, τη McLaren Vale. Ο Joseph Osborn το 1912, εγκατέλειψε τη μεγάλη του αγάπη για τον ιππόδρομο και την πολύ επιτυχημένη φάρμα αλόγων κούρσας και αγόρασε το κτήμα, που αργότερα θα γινόταν το εμβληματικό d'Arenberg. Σήμερα, έχει περάσει στα χέρια της τέταρτης γενιάς, του Chester Osborn, ο οποίος έχει αφοσιωθεί στο να παράγει πολύ χαρακτηριστικά και εκφραστικά κρασιά.
Η λειτουργία του οινοποιείου ακολουθεί πιστοποιημένες βιολογικές και βιοδυναμικές αρχές, σύμφωνα με το Sustainable Winegrowing Australia (SWA) και ανήκουν σε μια από τις οικογένειες που το 2009 ίδρυσαν το Australia’s First Families of Wine, μια ομάδα των πρώτων οικογενειών που έφτιαξαν κρασί στην Αυστραλία και έχουν πλέον ιστορίες 48 ολόκληρων γενεών που θέλουν να αφηγηθούν στον κόσμο!
Το οινοποιείο λειτουργεί με ηλιακά πάνελ και έχει μειώσει τη χρήση πλαστικού κατά 70% σε σύγκριση με ένα συμβατικό οινοποιείο, ενώ κάποιες πιέσεις σταφυλιών γίνονται ακόμα απολύτως παραδοσιακά, σε μεγάλα ανοιχτά πατητήρια! Ο επισκέψιμος χώρος του οινοποιείου είναι απλώς εντυπωσιακός, ένα μοντέρνο κτίσμα μοναδικής αρχιτεκτονικής που εναρμονίζεται πλήρως με τους παραδοσιακούς αμπελώνες! Ο διάσημος Κύβος του d'Arenberg!
Για το The FootBolt, τα σταφύλια Shiraz χωρίζονται σε μικρές παρτίδες και πιέζονται ελαφρά και χωριστά. Ένα ποσοστό από αυτά πατιούνται παραδοσιακά με τα πόδια και μέχρι ένα σημείο οι ζυμώσεις γίνονται σε ανοιχτές δεξαμενές. Η ολοκλήρωση της ζύμωσης γίνεται σε νέα και χρησιμοποιημένα βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ, και μένουν σε επαφή με τις οινολάσπες για να σμιλευτούν οι ταννίνες και να δώσουν μια πολύ απαλή νότα καπνού. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και δίνει ένα πολύ κομψό και παράλληλα δυναμικό αποτέλεσμα!
Το κερασάκι στην τούρτα είναι το όνομα του κρασιού. Ο Osborn του έδωσε το όνομα του καλύτερου αλόγου κούρσας του!