ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Footbolt 2021 - d'Arenberg
d'Arenberg

FOOTBOLT 2021 - D'ARENBERG

  Αυστραλία
€17,80
€15,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Δεν είναι κρασί, είναι άλογο κούρσας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα κρασί από την πιο πολυφυτεμένη ποικιλία της Αυστραλίας, το Shiraz; Εμείς σίγουρα όχι. Συμπυκνωμένο ώριμο κόκκινο και μαύρο φρούτο, γλυκά μπαχαρένια αρώματα, στόμα βελούδινο και πιπεράτη ΥΠΕΡ επίγευση. Όλα αυτά, χαρακτηριστικά που στολίζουν την πριγκίπισσα της Αυστραλίας και την κάνουν αξεπέραστη!

Το d'Arenberg βρίσκεται σε μια από τις πιο γραφικές οινοπαραγωγικές γωνιές της Νότιας Αυστραλίας, την McLaren Vale. Ο Joseph Osborn το 1912, εγκατέλειψε την μεγάλη του αγάπη για τον ιππόδρομο και την πολύ επιτυχημένη φάρμα αλόγων κούρσας και αγόρασε το κτήμα, που αργότερα θα γινόταν το εμβληματικό d'Arenberg. Σήμερα έχει περάσει στα χέρια της 4ης γενιάς, του Chester Osborn, που έχει δεσμευτεί στο να παράγει πολύ χαρακτηριστικά και εκφραστικά κρασιά. Η λειτουργία του ακολουθεί πιστοποιημένες βιολογικές και βιοδυναμικές αρχές, σύμφωνα με το Sustainable Winegrowing Australia (SWA), και ανήκουν σε μια από τις οικογένειες, που το 2009 ίδρυσαν το Australia’s First Families of Wine. Μια ομάδα των πρώτων οικογενειών που έφτιαξαν κρασί στην Αυστραλία και έχουν πλέον ιστορίες 48 ολόκληρων γενεών, που θέλουν να αφηγηθούν στον κόσμο!

Το οινοποιείο λειτουργεί με ηλιακά πάνελ και 70% λιγότερο πλαστικό, ενώ κάποιες πιέσεις σταφυλιών γίνονται ακόμα απόλυτα παραδοσιακά, σε μεγάλα ανοιχτά πατητήρια! Μοναδικός φυσικά είναι και ο επισκέψιμος χώρος του οινοποιείου, ένα μοντέρνο κτίσμα μοναδικής αρχιτεκτονικής που εναρμονίζεται πλήρως μέσα στους παραδοσιακούς αμπελώνες! Ο διάσημος Κύβος του d'Arenberg!

Για το The FootBolt, τα σταφύλια Shiraz χωρίζονται σε μικρές παρτίδες και πιέζονται ελαφρά και χωριστά. Ένα ποσοστό από αυτά πατιούνται παραδοσιακά με τα πόδια και μέχρι ένα σημείο οι ζυμώσεις γίνονται σε ανοιχτές δεξαμενές. Η ολοκλήρωση της ζύμωσης γίνεται σε νέα και χρησιμοποιημένα βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ, και μένουν σε επαφή με τις οινολάσπες για να σμιλευτούν οι ταννίνες και να δώσουν μια πολύ απαλή νότα καπνού. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και δίνει ένα πολύ κομψό, αλλά παράλληλα δυναμικό αποτέλεσμα!

Και ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος που διάλεξε ο Osborn, να μας ενημερώσει για αυτό; Του έδωσε το όνομα του καλύτερου αλόγου κούρσας του!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό με μωβ ανταύγειες. Έντονο αρωματικά με κόκκινο και μαύρο κεράσι, βατόμουρο και κόκκινα μούρα να υπερισχύουν. Απαλές νότες γλυκόριζας και μαύρου πιπεριού δημιουργούν μια πικάντικη αίσθηση.

Στο στόμα είναι πλούσιο με άριστη ισορροπία στην οξύτητα και γεμάτες βελούδινες τανίνες. Ώριμα μαύρα μούρα, βατόμουρα, δαμάσκηνο, μύρτιλο, νότες μπαχαρικού γαρίφαλου και ένας διακριτικός πιπεράτος χαρακτήρας, συνδυάζονται με αρώματα βανίλιας και ψημένου ψωμιού, συνθέτοντας ένα νόστιμο και μακράς διάρκειας αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση McLaren Vale, Αυστραλία
Ποικιλία Shiraz
Αρώματα Κεράσι, βατόμουρο, μούρα, γλυκόριζα, μαύρο πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

FOOTBOLT 2021 - D'ARENBERG

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με παιδάκια στη σχάρα, ρολό κιμά με πιπεράτη σάλτσα, άγρια μανιτάρια στα κάρβουνα και φυσικά με burger.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}