Το Γη και Ουρανός του Απόστολου Θυμιόπουλου ήταν το Ξινόμαυρο που άλλαξε όλα όσα ξέραμε για την ερυθρή ποικιλία της Νάουσας και δημιούργησε τη γνωστή “μοντέρνα σχολή του Ξινόμαυρου”. Είναι το κρασί που μοστράρει συχνά πυκνά στις προτάσεις της Jancis Robinson MW και αυτό για το οποίο οι φανατικού του Ξινόμαυρου, εντός και εκτός Ελλάδας, παραληρούν.
Αν δεν ήταν οινολόγος και οινοπαραγωγός, ο Απόστολος Θυμιόπουλος θα ήταν σίγουρα ροκ σταρ – και μάλιστα παγκοσμίου φήμης! Είναι από τους ελάχιστους που έχουν καταφέρει να κάνουν το Ξινόμαυρο ένα από τα πιο cult, νόστιμα και εξωτικά κρασιά, που μπορεί κανείς να απολαύσει στις σημαντικότερες διεθνείς λίστες. Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του εξάγεται στη Γαλλία (εντυπωσιακό, ε;), τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αμερική και την Ιαπωνία.
Το μεγαλύτερο hit του είναι το Γη και Ουρανός - Αμπελώνες Θυμιόπουλος, που από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε, το 2003 έκανε πάταγο. Πρόκειται για ένα Ξινόμαυρο από αμπέλια ηλικίας 45 ετών, από τον Τρίλοφο (150-150 μέτρα υψόμετρο) και τη Φυτιά (450-650μ). Το κρασί ωριμάζει για 18 μήνες σε 3ης χρήσης βαρέλια 500 λίτρων. Με τον θρύλο του να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και τις σοδειές να εξαντλούνται εν ριπή οφθαλμού, πρέπει να προνοήσεις και να βάλεις μια εξάδα στο καλάθι σου, όσο προλαβαίνεις!
Το Γη και Ουρανός του Απόστολου Θυμιόπουλου είναι το Ξινόμαυρο που πίνεται όλες τις εποχές, με φαγητό ή χωρίς, φρέσκο ή παλαιωμένο!