ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Γη και Ουρανός 2023 - Αμπελώνες Θυμιόπουλος
Αμπελώνες Θυμιόπουλος

ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
€18,10
€17,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο hit του Απόστολου Θυμιόπουλου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Γη και Ουρανός του Απόστολου Θυμιόπουλου ήταν το Ξινόμαυρο που άλλαξε όλα όσα ξέραμε για την ερυθρή ποικιλία της Νάουσας και δημιούργησε τη γνωστή “μοντέρνα σχολή του Ξινόμαυρου”. Είναι το κρασί που μοστράρει συχνά πυκνά στις προτάσεις της Jancis Robinson MW και αυτό για το οποίο οι φανατικού του Ξινόμαυρου, εντός και εκτός Ελλάδας, παραληρούν.

Αν δεν ήταν οινολόγος και οινοπαραγωγός, ο Απόστολος Θυμιόπουλος θα ήταν σίγουρα ροκ σταρ – και μάλιστα παγκοσμίου φήμης! Είναι από τους ελάχιστους που έχουν καταφέρει να κάνουν το Ξινόμαυρο ένα από τα πιο cult, νόστιμα και εξωτικά κρασιά, που μπορεί κανείς να απολαύσει στις σημαντικότερες διεθνείς λίστες. Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του εξάγεται στη Γαλλία (εντυπωσιακό, ε;), τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αμερική και την Ιαπωνία.

Το μεγαλύτερο hit του είναι το Γη και Ουρανός - Αμπελώνες Θυμιόπουλος, που από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε, το 2003 έκανε πάταγο. Πρόκειται για ένα Ξινόμαυρο από αμπέλια ηλικίας 45 ετών, από τον Τρίλοφο (150-150 μέτρα υψόμετρο) και τη Φυτιά (450-650μ). Το κρασί ωριμάζει για 18 μήνες σε 3ης χρήσης βαρέλια 500 λίτρων. Με τον θρύλο του να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και τις σοδειές να εξαντλούνται εν ριπή οφθαλμού, πρέπει να προνοήσεις και να βάλεις μια εξάδα στο καλάθι σου, όσο προλαβαίνεις!

Το Γη και Ουρανός του Απόστολου Θυμιόπουλου είναι το Ξινόμαυρο που πίνεται όλες τις εποχές, με φαγητό ή χωρίς, φρέσκο ή παλαιωμένο!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα με φινετσάτη μύτη που ισορροπεί ανάμεσα το κλασσικό και το μοντέρνο. Μαρμελάδα φράουλα, ώριμο ρόδι, κράνο δίνουν τον πρώτο τόνο και φυσικά ακολουθούν τα χαρακτηριστικά αρώματα τις ποικιλίας όπως φύλλα ελιάς, τομάτα και ανθικές νότες. Ελαφριές νότες βοτάνων συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Ζουμερό και πολύπλοκο στόμα, με μετριού (+) σώμα, υψηλή οξύτητα και μέτριες αλλά φίνες τανίνες. Κόκκινο φραγκοστάφυλο, φράουλα, ρόδι και φραμπουάζ πλαισιώνονται από φυτικές νότες ελιάς, ματζουράνας, ρίγανης και τσαγιού. Η μπαχαρένια επίγευση κανέλας και πιπεριού είναι μακρά και άκρως απολαυστική!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Μαρμελάδα φράουλα, ρόδι, κράνο, βύσσινο, φύλλα ελιάς, σάλτσα τομάτας, νωπό χώμα, λεβάντα, ματζουράνα, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ 2023 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι Bourguignon, τας κεμπάπ, μαγειρευτά κρέατα, καλοψημένα και πιπεράτα φιλέτα.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}