Ξέρεις τι είναι τα Garage Wines; Μπορεί η πηγή τους να είναι η Γαλλία, αλλά αυτής της λογικής κρασιά ξεπετιούνται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ένα τέτοιο, το GI IL MA 2016 των Αμπελώνων Χριστόπουλου ανακαλύψαμε στις Δάφνες Αιγίου! Και είμαστε πολύ χαρούμενοι.
Ο Νίκος Χριστόπουλος είναι ένας παθιασμένος οινοποιός με πραγματική λατρεία για το αμπέλι, που ξεκίνησε φτιάχνοντας υπερσυμπυκνωμένα κρασιά για λίγους. Οι σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήταν μόνο η αρχή.
Με 7 τρύγους στην πλάτη του, αποφάσισε να «επιτρέψει» στο οινόφιλο κοινό να γνωρίσει τα κρασιά του, και έτσι έφτασαν στα χέρια μας και τώρα και στα δικά σου.
Τα αμπέλια του πατέρα του, στις Δάφνες Αιγίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Βοριαμάνα, αποτέλεσαν τη βάση της οινοποιητικής του ζωής.
«Από μικρός θυμάμαι τον πατέρα μου να μου λέει πάμε στην Βοριαμάνα και μου εξηγούσε ότι εκεί είναι η μάνα του Βοριά. Η περιοχή έχει βόρειο προσανατολισμό με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και πνέουν πολύ δροσεροί βόρειοι άνεμοι . Έχουμε μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μέρα με νύχτα και τα πρέμνα αναζωογονούνται στη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θέλει και το Syrah. Θέα και δροσιά» λέει ο Νίκος Χριστόπουλος.
Το Gilma είναι ένα βαθιά συναισθηματικό κρασί που πήρε το όνομα του από τα αρχικά της γυναίκας και των παιδιών του. Η βάση είναι Syrah από ένα αμπελοτόπι 2 στρεμμάτων σε υψόμετρο 500 μέτρων. Με υπομονή, επιμονή και πολλή δουλειά πήρε το τέλεια ωριμασμένο και συμπυκνωμένο σταφύλι και του έδωσε τα μέσα τα εκφραστεί. Ήπια εκχύλιση και 12 μήνες σε δρύινο βαρέλι 3ης και 4ης χρήσης δίνουν ένα απόλυτα εκφραστικό, νόστιμο και πληθωρικό κρασί.
Το GI IL MA 2016 των Αμπελώνων Χριστόπουλου έγινε ένα από τα αγαπημένα μας Syrah, και ξέρεις πόσο απαιτητικοί είμαστε με τα Syrah μας.