To Halara (Χαλαρά) Rosso είναι ένα φυσικό κόκκινο κρασί που φτιάχνεται από μια παρέα «τρελών» και παθιασμένων φίλων και αποτελεί ύμνο στις χαλαρές καλοκαιρινές διακοπές στα Ελληνικά νησιά, όπως υπονοεί και το όνομά του! Αν δεν κατάλαβες τι εννοούμε, διάβασε παρακάτω την ιδιαίτερη ιστορία αυτού του μοναδικού κρασιού!
Λοιπόν, άκου πως έχει το story. H «ομάδα των 6» αποτελείται από τους Nino Barraco, Giovanni Scarfone (Bonavita), Francesco Ferreri (Tanca Nica), Corrado & Valeria Dottori (La Distesa), Francesco De Franco (A 'Vita) και Stefano Amerighi. Αυτοί οι 6 φίλοι και οινοποιοί, είναι οπαδοί της φυσικής οινοποίησης και είναι αρκετά διάσημοι για τα φυσικά κρασιά που κάνουν, σε όλο τον κόσμο. Ένα καλοκαίρι λοιπόν στις διακοπές τους στην Τήνο, έμαθαν και έζησαν τον όρο χαλαρά, που όσο να πεις έχει ελληνικό trademark!
Με έμπνευση αυτές τις διακοπές αποφάσισαν να κάνουν ένα ζουμερό κόκκινο κρασί, που να μπορεί κανείς να απολαύσει χωρίς πολλά πολλά. Έτσι γεννήθηκε το Halara, το οποίο αποτελείται από Parpato, μια τοπική και σπάνια ποικιλία της Σικελίας. To κρασί ζύμωσε με γηγενείς ζύμες, ένα ποσοστό με ολόκληρα τσαμπιά, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Έπειτα, ωρίμασε εκεί για 6 μήνες με τις φίνες οινολάσπες του και εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο.
Το Halara Rosso περικλείει μέσα του όλα τα κόκκινα φρούτα του ελληνικού καλοκαιριού και τα φρέσκα βότανα που μυρίζουν στις κάτασπρες νησιώτικες αυλές.