ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Halara Rosso 2020
-

HALARA ROSSO 2020

  Ιταλία / Sicily
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ύμνος στις χαλαρές καλοκαιρινές διακοπές στα Ελληνικά νησιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Halara (Χαλαρά) Rosso είναι ένα φυσικό κόκκινο κρασί που φτιάχνεται από μια παρέα «τρελών» και παθιασμένων φίλων και αποτελεί ύμνο στις χαλαρές καλοκαιρινές διακοπές στα Ελληνικά νησιά, όπως υπονοεί και το όνομά του! Αν δεν κατάλαβες τι εννοούμε, διάβασε παρακάτω την ιδιαίτερη ιστορία αυτού του μοναδικού κρασιού!

Λοιπόν, άκου πως έχει το story. H «ομάδα των 6» αποτελείται από τους Nino Barraco, Giovanni Scarfone (Bonavita), Francesco Ferreri (Tanca Nica), Corrado & Valeria Dottori (La Distesa), Francesco De Franco (A 'Vita) και Stefano Amerighi. Αυτοί οι 6 φίλοι και οινοποιοί, είναι οπαδοί της φυσικής οινοποίησης και είναι αρκετά διάσημοι για τα φυσικά κρασιά που κάνουν, σε όλο τον κόσμο. Ένα καλοκαίρι λοιπόν στις διακοπές τους στην Τήνο, έμαθαν και έζησαν τον όρο χαλαρά, που όσο να πεις έχει ελληνικό trademark!

Με έμπνευση αυτές τις διακοπές αποφάσισαν να κάνουν ένα ζουμερό κόκκινο κρασί, που να μπορεί κανείς να απολαύσει χωρίς πολλά πολλά. Έτσι γεννήθηκε το Halara, το οποίο αποτελείται από Parpato, μια τοπική και σπάνια ποικιλία της Σικελίας. To κρασί ζύμωσε με γηγενείς ζύμες, ένα ποσοστό με ολόκληρα τσαμπιά, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Έπειτα, ωρίμασε εκεί για 6 μήνες με τις φίνες οινολάσπες του και εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο.

Το Halara Rosso περικλείει μέσα του όλα τα κόκκινα φρούτα του ελληνικού καλοκαιριού και τα φρέσκα βότανα που μυρίζουν στις κάτασπρες νησιώτικες αυλές.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Halara Rosso έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Αρώματα ζουμερών κόκκινων και μαύρων φρούτων όπως κεράσι, δαμάσκηνο, βύσσινο, φραγκοστάφυλο μπλέκονται με νότες κανέλας, γαρύφαλλου, δέρματος, δεντρολίβανου και μαντζουράνας. Στο στόμα έχει μέτριο (-) σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες τανίνες. Βύσσινα, μαύρα κεράσια, μύρτιλα και δαμάσκηνα γεμίζουν τον ουρανίσκο σε ένα πικάντικο και βοτανικό φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Σικελία, Ιταλία
Ποικιλία Parpato
Αρώματα Κεράσι, φράουλα, σμέουρο, τριαντάφυλλο, κράνο, βιολέτα, μαντζουράνα, τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

HALARA ROSSO 2020

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pasta alla norma, χταπόδι στιφάδο ή κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα. 

Αρνάκι φιλέτο με κόλιανδρο και σαλάτα κους κους

Για το αρνάκι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
• 900g αρνί φιλέτο λαιμο

Για τη σαλάτα
• 200g κους κους
• 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 200g (7 ουγκιά) μικτές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια, χυμό, συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

  1. Αναμίξτε το κόλιανδρο, την πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλοίψτε το αρνί και το αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίστε το αρνί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  2. Βράζετε 200 ml νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κους κους σε αναλογία περίπου 1 προς 1. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε λεμόνι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να σερβίρετε, κόψτε το αρνί σε φέτες και σερβίρετε με τη σαλάτα κους κους και φέτες λεμόνι

Συνδυασμός με κρασί

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που αγαπάει το κρασί και είναι κρίμα να μην συνδυάζεται με κόκκινα κρασιά πλούσια και τανικά. Το ιδανικό κρασί για αυτό το πιάτο πρέπει να έχει έντονα αρώματα με μέτρια επιροή του βαρελιού και μια νύξη φυτικών ή βοτανικών χαρακτηριστικών που θα ταιριάξει με το κόλιανδρο. Οι μέτριες τανίνες θα καθαρίσουν το στόμα προετοιμάζοντάς το για την επόμενη λαχταριστή μπουκιά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}