Το ιστορικό Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός είναι ένα πλέον κλασικό και αγαπημένο Bordeaux blend, από Cabernet Sauvignon και Merlot, που φιγουράρει στα πιο ενημερωμένα κελάρια συλλεκτών, αλλά και σε λίστες κορυφαίων εστιατορίων.
Ο γιατρός Δημήτρης Κατσαρός, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μαγεύτηκε από τη θέα του χωριού Κρανιά, σε υψόμετρο 810 μέτρων κι έτσι αποφάσισε να κάνει εκεί το δικό του οινοποιείο. Με τη βοήθεια της συζύγου του, Στέλλας, αποφάσισε να καλλιεργήσει τις διεθνείς ποικιλίες που θεώρησε πως ταίριαζαν καλύτερα στο κλίμα της περιοχής. Επένδυσε στο Cabernet Sauvignon, το Merlot και το Chardonnay και όπως φάνηκε αργότερα, δεν έπεσε έξω.
Το Κτήμα Κατσαρού είναι σήμερα ένα από τα πιο καθιερωμένα ελληνικά οινοποιεία! Συνεχιστής του έργου του Δημήτρη είναι ο γιος του, Ευριπίδης Κατσαρός, ο οποίος ανέλαβε το οινοποιείο το 2007, μετά τις οινολογικές σπουδές του σε Bordeaux και Βουργουνδία.
Είτε είσαι συλλέκτης, οινόφιλος ή απλά θέλεις να απολαύσεις ένα κορυφαίο ελληνικό κόκκινο κρασί, το Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός είναι πραγματικός θησαυρός!