Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως ο Κοκκινόμυλος του Κτήματος Τσέλεπου, είναι ένα από τα καλύτερα Ελληνικά Merlot. Ένα μεγάλο κόκκινο κρασί που αποδεικνύει τη μοναδική δυνατότητα παλαίωσης και εξέλιξης αυτής της ποικιλίας. Ο Γιάννης Τσέλεπος υπογράφει με μαεστρία μια υποδειγματική οινοποίηση της κλασικής γαλλικής ποικιλίας με ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε τεχνική λεπτομέρεια, από το αμπέλι έως την τελική εμφιάλωση.
Για τον Κοκκινόμυλο, τα σταφύλια τρυγήθηκαν από το ομώνυμο αμπελοτόπι της Τεγέας, στην ορεινή Αρκαδία, σε υψόμετρο 750 μέτρων. Το αμπελοτόπι αυτό έχει χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, αλλά αρκετές ώστε να αποτυπώσει τα εμβληματικά χαρακτηριστικά αυτής της ποικιλίας στο κρασί. Ο όψιμος τρύγος συντέλεσε στην ιδανική ωρίμανση και τη μέγιστη συμπύκνωση του φρούτου. Η 15μηνη παραμονή του σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια χαρίζει πολυπλοκότητα και βελούδινο χαρακτήρα ενώ τονίζει την τυπικότητα του Merlot.
Το επικό αυτό κρασί προορίζεται για βαθιά παλαίωση και είναι πια ιδιαίτερα σπάνιο να καταφέρεις να δοκιμάσεις και κάποια παλιότερη χρονιά.
Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που πιστεύουν πως το Merlot, είναι η πιο εύκολη ποικιλία για να ξεκινήσει κάποιος να πίνει κόκκινο κρασί…αυτά ξεχάστε τα!