Το Κοτσιφάλι Nature - Οινοποιείο Ζουμπεράκη είναι το κρασί ελαχίστων παρεμβάσεων που πρέπει να δοκιμάσεις! Το οινοποιείο Ζουμπεράκη, στο χωριό Καλή Συκιά του Ρεθύμνου, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή κρασιού, συνδυάζοντας αρμονικά το σεβασμό προς τη φύση και τον τόπο, με τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας και οινοποίησης.
Η τρίτη γενιά της οικογένειας, το 1996 έδωσε μια νέα πνοή στο οινοποιείο και προχώρησε σε μια καθολική αναβάθμιση, που αφορούσε τις εγκαταστάσεις παραγωγής, με νέας τεχνολογίας μηχανήματα, αλλά και την επέκταση σε αμπελώνες, που σήμερα φτάνουν τα 100 στρέμματα. Σε υψόμετρο 600-800 μέτρων και στη νοητή προέκταση των Λευκών Όρεων, το βουνό Κρυονερίτης, διαθέτει τις καλύτερες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες για την βιολογική καλλιέργεια γηγενών και διεθνών ποικιλιών και την ανάδειξη των καλύτερων χαρακτηριστικών τους.
Για το Κοτσιφάλι Nature, τα σταφύλια προήλθαν από τον ιδιόκτητο αμπελώνα της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων. Ο χυμός τους παρέμεινε για 10 ημέρες σε επαφή με τα στέμφυλα και ζύμωσε φυσικά με γηγενείς ζύμες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε μεγάλα δρύινα βαρέλια, όπου ολοκληρώθηκε η ζύμωση. Το κρασί «ηρέμησε» περίπου για 11 μήνες, οι τανίνες λείαναν και εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο με ελάχιστα θειώδη.
Ένα στρογγυλό και έξτρα αρωματικό Κοτσιφάλι, με βελούδινη υφή, που το κάνει ιδανικό για να ξεκινήσουν τα πρώτα μπαλκονάτα barbeque. Επίσης να ξέρεις πως σε 5 χρόνια από τώρα, η εξέλιξή του θα σε εντυπωσιάσει!