To La Poulosa Bodegas Raul Perez είναι το κρασί που έφερε αναστάτωση στο γραφείο του botilia γιατί έγινε μακελειό για το ποιος θα πάρει τη φιάλη! Ναι, αυτό το κρασί είναι τόσο καλό! Φινέτσα και χαρακτήρας που θυμίζει Pinot Noir συνδυάζονται με έντονα αρώματα λουλουδιών, φανταστική συμπύκνωση και μεταξένιες τανίνες που κατακτούν και τους πιο απαιτητικούς!
Ο Raul Perez είναι ένας θρύλος. Γιατί; Μα φυσικά λόγω της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του, της απόλυτης αφοσίωσης στη βιοδυναμική καλλιέργεια και τη «φυσική» οινοποίηση, των απίστευτων συνεργασίων με τον Eben Sadie και τον Dirk Niepport (της γνωστής οικογενείας του Port) και των αμέτρητων διακρίσεων που έχει κατακτήσει. Τον έχουν ανακηρύξει Winemaker of the Year (οινοποιό της χρονιάς), Best Winemaker of the World (καλύτερο οινοποιό του κόσμου) αλλά και οινοποιό-ιδιοφυία. Παράλληλα, ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 200 ετικέτες του έχουν μπει στις λίστες του Robert Parker!
Αν σε όλα αυτά τα παραπάνω βάλεις την πολλά υποσχόμενη ερυθρή ποικιλία της Ισπανίας (και της Πορτογαλίας), τη Mencia και αμπέλια που ξεπερνάνε την ηλικία των 50 ετών, καταλαβαίνεις πως τα πράγματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον! Συγκεκριμένα το La Poulosa Bodegas Raul Perez προέρχεται από αμπέλια που φυτεύτηκαν το 1940, σε υψόμετρο 550 μέτρων.
Το χαρμάνι βασίζεται στη Mencia αλλά συμπληρώνεται από Bastardo και Garnacha Tintorera. To 80% του κρασιού ζυμώνει με ολόκληρα τσαμπιά όπως κάνουν στη Βουργουνδία, ενισχύοντας τη φρεσκάδα και τη φινέτσα του. Ζυμώνει με γηγενείς ζύμες κι έπειτα μεταφέρεται σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια όπου ωριμάζει για 12 μήνες. Τέλος, εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και είναι απολαυστικό τώρα αλλά και μετά από 15 χρόνια.