Είμαστε σίγουροι πως αυτή την ποικιλία δεν την έχεις ξανακούσει! Οι ρίζες της ποικιλίας φαίνεται να είναι κοντά στο Trentino της Ιταλίας, δίπλα στο ποταμό Lagarina, απ’ όπου πήρε το όνομα της. Καλλιεργείται στην ευρύτερη περιοχή και δίνει κρασιά πολύ φρουτώδη με ελαφρύ σώμα.
Και τώρα που σου είπαμε τα βασικά, ας πάμε παρακάτω. Το οινοποιείο της Elena Walch, με ιστορία ετών στην οινική παράδοση είναι ένα από τα κορυφαία της περιοχής, με εμμονή στην τελειότητα και τη φινέτσα. Το όραμα της Walch ήταν να δημιουργήσει κρασιά που αντανακλούν την ιδιαιτερότητα του terroir της περιοχής. Ασχολήθηκε με ποικιλίες διεθνείς, αλλά και τοπικές. Το Lagrein είναι μια από αυτές! Ακολουθείται κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για περίπου 10 μέρες και έπειτα μπαίνει σε μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια να ωριμάσει, μέχρι να είναι έτοιμο για να φτάσει στο ποτήρι σου.
Οι Ιταλοί υποστηρίζουν πως έχει την οξύτητα που χρειάζεται για να ταιριάξει τέλεια με φαγητό και σάλτσες τομάτας! Κ αν το λένε οι «ειδικοί» εμείς απλά θα συμφωνήσουμε!