ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Le Sang de la Pierre 2018 (Αίμα της Πέτρας) - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

LE SANG DE LA PIERRE 2018 (ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ) - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το πιο Εμβληματικό της Νεμέας & Ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Tο Le Sang de la Pierre από την Οινοποιία Αϊβαλή, είναι το κρασί που περιμένεις κάθε χρόνο για μήνες. Κι εμείς το ίδιο! Καταφέρνει να είναι πάντα το κρασί που προκαλεί πανικό όπου κι αν εμφανιστεί και είναι αυτό που θέλεις να πιάνει μισό ράφι στο συντηρητή σου, έτσι, για να μην ξεμείνεις. Μπορεί το 2018 να ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη Νεμέα, αλλά όπως λέει και ο Χρήστος Αϊβαλής, "Οι μάγκες, στα δύσκολα φαίνονται". Μιλάει για το γιό του Σωτήρη. Ήδη ακούγεται πως το Le Sang de la Pierre 2018 της Οινοποιίας Αϊβαλή, είναι το καλύτερο που έχει γίνει έως τώρα!

Το μικρό αμπελοτόπι στις Τραγάνες, στην ανεξερεύνητη πλευρά της Νεμέας, δικαιώνει περίτρανα τον Χρήστο Αϊβαλή, για την εμμονή του με την καταγωγή του σταφυλιού και την έκφραση του terroir. Το έδαφος είναι γεμάτο κροκάλες. Τα φυτά έχουν σκληραγωγηθεί, τόσο από το κακοτράχαλο έδαφος όσο και από την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε λίπανσης εδώ και τουλάχιστον 14 χρόνια. Φροντίζοντας αυτό το αμπέλι σαν να ήταν παιδί του, ο Χρήστος καταφέρνει και παίρνει ίσως το καλύτερο και πιο συμπυκνωμένο σταφύλι για το καλύτερο Αγιωργίτικο της Νεμέας.

Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει ο γιός του, Σωτήρης. Επιστρέφοντας από τις σπουδές του στην Beaune της Βουργουνδίας, έφερε άλλον αέρα στο οινοποιείο. Το Le Sang de la Pierre είναι δικό του παιδί. Από την ιδανική στιγμή του τρύγου, μέχρι το όνομα και την τελευταία λεπτομέρεια στην ετικέτα, ο Σωτήρης πήρε όλες τις αποφάσεις και έκανε όλη τη δουλειά. Ήξερε ότι αν δεν τα πήγαινε καλά, θα έπρεπε να λογοδοτήσει στον πιο απαιτητικό και αφοσιωμένο οινοποιό της Νεμέας, τον πατέρα του.

Επιτρέποντας στο 5% του καρπού να σταφιδιάσει (μέθοδος που χρησιμοποιείται στη Βουργουνδία), η συμπύκνωση του καρπού φτάνει σε μεγαλειώδη επίπεδα. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια 500lt για να μετριάσει την επαφή του κρασιού με το ξύλο. Εκεί παρέμεινε για 14 μήνες. Απόκτησε πολύπλοκο, εντυπωσιακό και βελούδινο χαρακτήρα και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε με μια ετικέτα πραγματικό κόσμημα. Ο πατέρας του είναι κάθε χρόνο όλο και πιο περήφανος για το γιο του αλλά και για το Αγιωργίτικο - έπος που δημιουργούν.

Το όνομά του σημαίνει Το Αίμα της Πέτρας. Προέκυψε τυχαία στο αμπέλι, από μια στάλα χυμού που έσταξε στις πέτρες και τις έβαψε με το πιο βαθύ πορφυρό χρώμα. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο ταιριαστά ονόματα κρασιού που έχουμε συναντήσει.

Αν θες να μας ακούσεις, πάρε τουλάχιστον 3 φιάλες: μια για τώρα και άλλες 2 για την ερχόμενη 10ετία.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Tο Le Sang de la Pierre από την Οινοποιία Αϊβαλή έχει βαθύ πορφυρό χρώμα, με βιολετί ανταύγειες. Μεθυστικά αρώματα δαμάσκηνου, βύσσινου, μαρμελάδας κεράσι, μύρτιλου, cassis πλαισιώνονται από νύξεις μαρμελάδας αγριοφράουλας, πράσινου πιπεριού, κανέλας και βανίλιας. Το βαρέλι τέλεια ενταγμένο στο σύνολο αφήνει να φανεί και ο πιο «τρυφερός» χαρακτήρας του αγιωργίτικου: βιολέτα και κόκκινο τριαντάφυλλο ξεδιπλώνονται σταδιακά. Σοκολάτα κουβερτούρα, καπνός και κέδρος συμπληρώνουν το μοναδικά πολύπλοκο μπουκέτο που συνεχώς εξελίσσεται. Γεμάτο στόμα αλλά παράλληλα φινετσάτο, με μέτριας έντασης, μεταξένιες τανίνες και οξύτητα απόλυτα ισορροπημένη. Μύρτιλα, ζουμερά cassis, μαύρα κεράσια, βατόμουρα, που σχεδόν τα μασάς, συνδυάζονται με νότες βιολέτας, βανίλιας, κέδρου, σοκολάτας, πιπεριού, κανέλας, espresso και καπνού.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Βύσσινο, μαρμελάδα κεράσι, μύρτιλο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, μαρμελάδα αγριοφράουλας, κανέλα, βανίλια, πιπέρι, βιολέτα, κόκκινο τριαντάφυλλο, σοκολάτα κουβερτούρα, καπνός, κέδρος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE SANG DE LA PIERRE 2018 (ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ) - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο με πικάντικη σάλτσα ή σάλτσα μανιταριών, καπνιστά τυριά ή μοσχαρίσιες μπριζόλες στα κάρβουνα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}